Keuken

Je keuken leuk inrichten: 3 tips 

De keuken is een belangrijke ruimte in iedere woning. Je bent er immers iedere avond aan het koken en misschien ook wel aan het eten, mocht je een leefkeuken hebben. Dan wil je natuurlijk wel dat er een fijne sfeer hangt in zo’n ruimte en dat het is ingericht in een stijl die bij jou en je huishouden past. Wil jij jouw keuken opnieuw inrichten of ben je net verhuisd en is er nog heel wat werk aan de winkel? In dit artikel geven we je 3 tips om je keuken leuk in te richten!

1. Hoeveel ruimte heb je voor de keuken?

Wat voor soort inrichting het meest geschikt is voor jouw keuken, hangt natuurlijk sterk af van hoeveel ruimte je hebt. Heb je maar een kleine ruimte die je gebruikt als keuken, dan is een keukeneiland bijvoorbeeld niet zo’n handige keuze. Daarnaast scheelt het ook nog of je een open keuken hebt die in verbinding staat met de woonkamer of een gesloten keuken. Wil je graag een eettafel in de keuken zetten of heb je een eetkamer hiervoor? Dit zijn allemaal factoren die veel invloed hebben op de mogelijkheden die je voor je keuken hebt. Vergis je echter niet, ook voor een kleine keuken zijn er hele leuke dingen te bedenken, zoals een hoge keukentafel met barkrukken

2. Welke woonstijl spreekt je aan? 

Naast de ruimte die je hebt is het natuurlijk ook belangrijk om goed voor ogen te hebben welke woonstijl jou het meest aanspreekt. Er zijn vandaag de dag zoveel stijlen waar je uit kunt kiezen dat het best lastig kan zijn om er één te kiezen. Stijlen die momenteel erg populair zijn, zijn bijvoorbeeld de landelijke stijl, de industriële stijl en de moderne stijl. Een landelijke keuken straalt ouderwetse gezelligheid uit. Er is veel hout aanwezig en de kleuren zijn licht en vrolijk. Een industriële stijl is een stuk stoerder. Je combineert donkere kleuren met lichtere kleuren en past diverse materialen toe. Een combinatie van hout en staal is hier bijvoorbeeld kenmerkend voor. Hoge tafels met barkrukken passen perfect in de industriële stijl. Een moderne keuken is vooral heel clean en maakt vaak gebruik van donkerdere kleuren en spots als lampen. Zo zie je maar: je kunt alle kanten op met jouw keuken!

3. Verbind de keuken met de rest van het huis 

Wil je dat de keuken mooi aansluit bij de rest van je huis, dan is het verstandig om de stijl van de woonkamer door te trekken naar de keuken. Vooral als je een open keuken hebt, is het belangrijk dat deze mooi aansluit bij de rest van je woning. Kijk of je bepaalde kleuren en tinten die je gebruikt in je woonkamer terug kunt laten komen in de keuken en gebruik bijvoorbeeld meubels van dezelfde materialen. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button