Klussen

Visgraat vloeren en vloerverwarming: is dat een goede combinatie?

Als je een nieuwe vloer gaat leggen in je woning, dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee dient te houden om de juiste keuze te kunnen maken. Heb je bijvoorbeeld als vloerverwarming liggen en wil je hier wel graag gebruik van blijven maken? Dan moet je voor een soort vloer gaan die je goed kunt combineren met vloerverwarming. Ga je een nieuwe vloer leggen in huis en neig je naar een visgraat vloer, maar twijfel je of je deze kunt combineren met vloerverwarming? In dit artikel vertellen we je of dit wel of niet mogelijk is!

Kun je een visgraat vloer combineren met vloerverwarming?

Een visgraat vloer en vloerverwarming gaan prima samen. Er wordt wel eens gezegd dat deze vloeren geen goede combinatie zijn met verwarming onder de vloer, maar niets is minder waar. Vroeger waren er zelfs installateurs die het zouden afraden om visgraat vloeren en vloerverwarming te combineren, maar gelukkig is het vandaag de dag met alle nieuwe innovaties geen enkel probleem meer. Hoe goed de vloer te combineren is met vloerverwarming hangt wel een beetje af van het materiaal dat je kiest voor je visgraat vloer. Eikenhout is bijvoorbeeld perfect te combineren met vloerverwarming. Je krijgt een aangename constante temperatuur voor je vloer en het hout houdt de warmte goed vast. 

Visgraat vloeren verlijmen met vloerverwarming

Visgraat vloeren moeten verlijmd worden op de dekvloer. Dat is meestal geen probleem als je al vloerverwarming hebt liggen, maar er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. In een nieuwe woning is het belangrijk dat er een opstookprotocol uitgevoerd is voordat je begint met het verlijmen van de vloer. Ook moet het percentage restvocht in de dekvloer laag genoeg zijn om de visgraat vloer er goed op te kunnen verlijmen. Als er teveel vocht aanwezig is, zal de vloer niet goed blijven zitten. Daarnaast mag de vloer niet warmer dan 18 graden zijn op het moment dat je de visgraat vloer gaat leggen. Klinkt dat allemaal nogal ingewikkeld om zelf te doen? Kies er dan het liefst voor om de visgraat vloer door een professional te laten leggen!

Waarom kiezen voor een visgraat vloer? 

Overweeg je een visgraat vloer te laten leggen in jouw woning, maar ben je er nog niet helemaal uit? Een visgraat vloer biedt een hoop voordelen voor iedere ruimte. Het visgraat patroon is erg geliefd vandaag de dag en dat is natuurlijk niet voor niets zo. Je kiest echt voor een tijdloze vloer die altijd mooi en hip zal blijven. Daarnaast kun je een visgraat vloer met iedere mogelijk stijl combineren, dus het maakt niet uit als je de stijl van de inrichting van je woning nogal eens verandert. De vloer zal er altijd bij passen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button