Keuken

De beste vaatwastabletten

Inhoudsopgave
  • A-merken blijken niet standaard de beste producten te leveren
  • W5 All-in blijkt de beste vaatwastablet
  • De top 3 doet je vaat voor slechts 7 cent

Wat een heerlijke uitvinding hè, de vaatwasser. Wat is het fijn dat je niet na het avondeten niet meer met afwasborstel en theedoek aan de slag moet. Om de vaat goed schoon te krijgen doe je een beroep op vaatwastabletten. Welke je moet kiezen? Dat vertellen we je hier. We kunnen wel al verklappen dat de all-in-one vaatwastabletten toch wel echt de beste tabletten zijn.

Zeer verrassende inzichten, W5 All-in blijkt de beste

Een vergelijkend warenonderzoek bied je verrassende inzichten, want de A-merken die je relatief veel geld kosten nemen posities in de kelder van het klassement in. En dat terwijl ze soms wel vijf keer duurder zijn dan de geteste huismerken. Als beste getest is de W5 All-in. Omgerekend kost een wasbeurt je precies zeven cent en de ervaren testers geven het cijfer 7,5 voor deze vaatwastabletten. UNA, wel een bekend merk, scoort het beste van de grote jongens en eindigde op het cijfer 7,4. Hetzelfde cijfer kreeg de All-in-One van supermarkt Jumbo. Opvallend is dat een wasbeurt met producten uit de top drie allemaal 7 cent kosten.

De testers gingen niet over een nacht ijs en de producten werden veelvuldig getest

De krachtige All-in-One van AH, Sun en Klok scoren de rapportcijfers 7,1 (AH en Sun) terwijl Klok zich tevreden moet stellen met een 6,8. In z’n algemeenheid blijken all-in-one vaatwastabletten overigens de beste tabletten. Dat zal te maken hebben met het toegevoegde glansspoelmiddel en zout. Deze ingrediënten zorgen voor een streeploos schoon resultaat en zo krijgt kalk veel minder kans. De verschillende vaatwastabletten werden getest op onder meer reinigingswerking, drogen, glanswerking, kalkaanslag en materiaalaantasting. Daarbij gingen de testers niet over een nacht ijs en werden de verschillende vaatwastabletten diverse keren getest.

A-merken bieden niet standaard de beste producten

De voornaamste conclusie is dat de A-merken bepaald niet standaard de beste vaatwastabletten leveren. Bovendien is de conclusie gerechtvaardigd dat de alles in één vaatwastabletten toch de beste tabletten zijn om te kopen. En wees eerlijk, wat is nou zeven cent per wasbeurt? Daarvoor ga je toch niet zelf met afwasmiddel, afwasborstel en theedoek aan de slag? Bedenk ook maar eens hoeveel van je kostbare vrije tijd je dit kost en hoe opgeruimd jij het aanrecht houdt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button