Schoonmaken

Wat is een robotstofzuiger?

Inhoudsopgave
  • Zelfstandig stof uit een ruimte verwijderen is de kerntaak van de robotstofzuiger
  • De robotstofzuiger heeft zich uitstekend ontwikkeld de laatste jaren
  • Ook om mee te vegen, te dweilen en voor UV-sterilisatie

Op alle mogelijke manieren wordt steeds maar weer getracht je het leven aangenamer en gemakkelijker te maken. Mooi voorbeeld daarvan is wel de robotstofzuiger, net als de robotgrasmaaier. Terwijl jij gestrekt op de bank ligt, wordt de kamer ontdaan van stof door de robotstofzuiger. En vinden we het niet allemaal prettig om een ander werk te zien verrichten? Wij van huistools.nl vinden dat in elk geval wél.

Zelfstandig de stof uit een ruimte verwijderen

Zelfstandig stof uit de ruimte verwijderen. Dat is in hoofdzaak wat een robotstofzuiger doet. Met de jaren echter, is de robotstofzuiger uitgebreid met allerlei extra opties. De eerste robotstofzuiger was de Electrolux Thilobite, een stofzuiger die in 1997 gepresenteerd werd. Het al even bekende merk Dyson dacht vervolgens een revolutie te ontketenen met der DX06.  Vanwege de hoge prijs was er echter amper belangstelling voor deze stofzuiger. Die aandacht was er wel voor de Roomba van iRobot. Sterker nog, de verkoop overtrof alle verwachtingen en daarmee was de doorbraak van de robotstofzuiger een feit.

Valt niet van de trap

De robotstofzuiger van toen is al lang niet meer te vergelijken met die van nu. Bovendien kunnen tegenwoordig extra reinigingsopties worden toegevoegd in de vorm van dweilen, vegen en UV-sterilisatie, om maar wat voorbeelden te noemen. Sterk verbeterd is ook de navigatie op basis waarvan de robotstofzuiger zijn werk doet. De stofzuiger denkt in alles mee. Ontdekt hij een stukje vloer wat extra aandacht behoeft, dan gaat hij daar nogmaals langs. Is het apparaat klaar met de door jou ingegeven programma’s, dan keert hij terug naar de basis, daar waar de stofzuiger ook opgeladen wordt. Door de uitstekende navigatie van de stofzuigers van nu vat een stofzuiger nooit van de trap naar beneden. De robotstofzuiger weet bovendien waar ie gebleven is, mocht zijn sessie onderbroken worden.

Niet op alle plekjes op de vloer

Heerlijk toch, dat je zelf niet thuis bent en je weet dat de robotstofzuiger thuis aan het werk is en je in een schoon huis terugkeert. De meeste apparaten komen prima tot onder je meubilair. Op alle plekken komen is voor de robotstofzuiger nog wat lastig. Je kunt je echter hardop afvragen of je handmatig dan wel alle plekjes op de vloer meeneemt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button