Klussen

Muur verven benodigdheden

Inhoudsopgave
  • De muren verven is de manier om je woonkamer gemakkelijk en goedkoop een nieuwe uitstraling te geven
  • Denk heel goed na over de kleur die je kiest
  • Laat eerst de verflaag drogen voor je een tweede laag verf aanbrengt

De gemakkelijkste manier om je huis een totaal andere uitstraling te geven is door de muren te verven en ze een heel andere kleur te geven. Omdat wij van huistools.nl ervaring hebben met het verven van muren, geven we je hier tips en advies over de producten die onmisbaar zijn als jij je huis een andere uitstraling wilt geven.

Goedkoop en gemakkelijk

De muren verven is én een goedkope manier om je huis te pimpen én een gemakkelijke manier. Iedereen kan de muren verven. Daar hoef je niet voor gestudeerd te hebben. Wat absoluut nodig is? Uiteraard is dat verf, verfrollers met bakje, kwasten – tenminste een middelgrote en een aantal kleinere uitvoeringen- roerstokjes, schilderstape en afdekmateriaal ter bescherming van de meubels. Absorberende doeken om gemorste verf mee weg te nemen en om de muren stofvrij te maken zijn eveneens onmisbaar. Verder zorg je voor een trapje om ook op hoogte te kunnen verven en heb je altijd een natte doek in de buurt. Dit om druppels verf meteen te kunnen verwijderen.

Denk goed na over de kleur

Belangrijk is uiteraard de kleur van de verf die je neemt. Omdat het bepalend zal zijn voor de uitstraling van je woonkamer en je huis is het zaak goed na te denken over welke kleur de muren krijgen. Online zijn er talloze tools die je verder kunnen helpen. Dat geldt ook voor het berekenen van de hoeveelheid verf die je moet hebben. Je brengt tape aan bij de stopcontacten, kozijnen, deurbeslag en sierlijsten en dekt alles in de kamer af. Leg altijd een doek onder dat deel dat je verft en verf niet voor je zeker weet dat de muren stofvrij zijn en eventueel licht geschuurd zijn.

Wacht tot de muur volledig gedroogd is

Je kunt door wat water tegen de muur te nevelen testen of je al dan niet eerst een voorstrijk aan moet brengen. Zie je dat het water meteen wegtrekt in de muur en is dus sprake van een sterk zuigende werking, dan kies je voor het gebruiken van een voorstrijk product. Is dat niet het geval, dan kun je meteen met de nieuwe kleur aan de slag. Doe nooit teveel verf op de kwast of de roller en heb je een eerste verflaag aangebracht, dan wacht je tot die laag volledig gedroogd is voor je eventueel een tweede en zelfs derde keer een verflaag aanbrengt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button