Interieur

Waarom jij een boomstamtafel moet kiezen

Tegenwoordig is het steeds hipper om een houten tafel in huis te nemen. En dan niet je gemiddelde vierkante houten tafel met vier stoelen eraan, maar een grote boomstamtafel. Bij Puurteak.nl leveren ze de tafelblad van de suar boom. Ben jij nieuwsgierig en heb je interesse in boomstamtafels? Lees dan gauw verder over waarom dit een goede keuze is. 

Wat is een boomstamtafel?

Het wordt al in de naam verklapt maar een boomstamtafel is een tafel die gesneden worden uit een boomstam. Bij Puurteak gebruiken ze suar, dat is een houtsoort die extra geschikt is voor dit soort meubelen. Dat komt doordat het hout in de boomstam bepaalde vlammende tekeningen creëert en het mooie kleurschakeringen toont. Je wil namelijk niet gewoon een plank hout hebben, het moet natuurlijk wel een mooi en spectaculair gezicht zijn, zo’n boomstamtafel. 

De tafelbladen van dit soort tafels worden gesneden uit één plank. Daardoor zie je nog beter hoe het hout zich aan de binnenkant heeft ontwikkeld, en zit er geen onderbreking in de tekeningen van het hout. Verder wordt alleen het tafelblad geleverd wanneer je vraagt om een boomstamtafel. Als je hier ook nog poten of een volledig onderstel voor wil, kan je kiezen voor houten of stalen poten. Daarbij kan je ook kiezen hoe hoog je dit onderstel wil hebben. Een voordeel van de levering van dit tafelblad op deze manier is wel, dat je helemaal zelf kan bepalen hoe je het tafelblad eruit wil laten zien. Of je nu een hele grote tafel wil of een kleintje, voor ieder is er wat wils. 

Hoe onderhoud ik een boomstamtafel?

Een boomstamtafel is een zeer goed meubelstuk voor zowel binnen als buiten. Je kan een tuintafel laten maken van dit soort hout, maar ook een eettafel voor binnen. Wanneer je de meubels buiten zet, is het zeker belangrijk om de tafel goed te onderhouden. Het hout wordt dan namelijk blootgesteld aan allerlei verschillende weersomstandigheden zoals wind en regen, maar ook aan insecten en rondvliegende viezigheid kunnen met het hout bezig gaan. Zorg er daarom voor dat je de vieze dingen die boven op het oppervlakte van de tafel liggen, simpelweg wegspoelt met een sponsje. Om de tafel aan de binnenkant te beschermen, kan je Golden Care gebruiken. 

Een voordeel van de suar boomstamtafel is wel dat het hout van zichzelf al ontzettend sterk is. Het hout kan zich daarom eigenlijk vanuit zichzelf eigenlijk al goed genoeg beschermen tegen vet, vuiligheid en watervlekken. 

Bij welke stijl past dit?

Een fijne bijkomstigheid van de boomstamtafel is dat het in heel veel interieurs past. Wanneer je een warm huis hebt met warme kleuren, vergroot het natuurlijk alleen maar die gezellige sfeer. Maar ook als je juist houdt van een minimalistisch huis, kan zo’n boomstamtafel opeens de eyecatcher van de ruimte worden. En juist omdat je zelf kan bepalen hoe deze eruit zal zien, kan je de tafel altijd zo maken dat hij perfect in jouw woonruimte past.

Gerelateerde artikelen

Back to top button