Overig

Hoe voorkom je lekkages?

Voorkomen is beter dan genezen en dat geldt ook zeker voor lekkages. Lekkages kunnen namelijk voor behoorlijk wat ongemakken zorgen, wanneer deze niet tijdig ontdekt worden. Zo kun je uiteindelijk last krijgen van schimmel in huis en kan je dakconstructie zijn stevigheid verliezen. De kosten om deze schade te herstellen, kan al snel oplopen. Daarom geven we je een aantal manieren om lekkages te voorkomen. Heb je last van een lekkage? Bel dan een Dakdekker nabij Eindhoven.

Regelmatig onderhoud

Een van de beste manieren om lekkages te voorkomen, is om te zorgen dat je dak goed onderhouden wordt. Zorg dus dat schade snel hersteld wordt en laat tijdig onderhoud uitvoeren. Bij dit onderhoud wordt er geïnspecteerd op scheurtjes, verstoppingen en andere zaken die tot lekkages kunnen leiden. Dit kun je zelf doen, maar je kunt hiervoor het beste een professionele dakdekker inschakelen. Deze zal namelijk sneller zien of er iets gerepareerd moet worden en kan de eventuele reparaties zelf uitvoeren.

Twijfel je over een lekkage? Laat een dakinspectie uitvoeren

Ben je bang dat je al te laat bent, want je vermoedt dat je een lekkage hebt? Laat dan een volledige dakinspectie uitvoeren door een dakdekker. Zo heb je volledige zekerheid dat er wel of geen lekkage is en kun je deze laten oplossen. Vaak heb je ook een spoedservice voor lekkages, want een lekkage vraagt om snelle actie. Met een dakinspectie kun je niet alleen lekkages op laten sporen, maar kan er ook gekeken worden naar plekken die reparatie nodig hebben. Door scheurtjes en schade tijdig te laten repareren, kun je namelijk ook lekkages voorkomen!

Vergeet de dakgoot niet!

Een van de mogelijke oorzaken van een daklekkage, is een dakgoot vol bladeren. Bij regelmatig dakonderhoud door een professionele dakdekker wordt deze goed schoongemaakt. Wanneer er veel bladeren vallen, bijvoorbeeld na hevige wind in de herfst, kan het nodig zijn om tussendoor ook de dakgoot schoon te maken. Als de dakgoot verstopt raakt, kan het water namelijk omhoog kruipen en onder de dakpannen en de dakconstructie geraken. Ook via de gevel kan het water het huis binnenkomen, waardoor je last kunt krijgen van lekkages in de gevel.

Toch een lekkage ontdekt?

Heb je gedaan wat je kunt om een lekkage te voorkomen, maar er toch een ontdekt? Dan bel je een goede dakdekker, zodat de lekkage snel verholpen kan worden. Vaak hebben dakdekkersbedrijven hier een spoedservice voor, zodat de lekkage snel verholpen kan worden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button