Interieur

Waarom is de vloer in huis zo belangrijk?

Een vloer kan een huis maken of breken, dit komt doordat de vloer een bepaalde sfeer in huis zet. Met een koude vloer kan je bijvoorbeeld een kille sfeer in huis zetten, terwijl je huis met een warme vloer juist uitnodigender lijkt! Voordat je een vloer type kiest hoor je eerst te weten wat voor dagelijkse bezigheden je hebt in huis. Heb je kinderen? Heb je huisdieren? Ben je vaak thuis of ben je vaker weg van huis? Dit zijn allemaal belangrijke vragen als het gaat om het kiezen van een vloer. In dit artikel proberen we je op weg te helpen met het kiezen van de juiste vloer! Kom je er nog niet uit? Dan is er bij jou in de buurt zeker een vloerenlegger die je wilt helpen.

Vloer type

Er zijn verschillende soorten vloer typen en de meest populaire vloeren vindt je hieronder:

  • Houten vloeren
  • Laminaat vloeren
  • PVC vloeren
  • Tapijt
  • Vinyl vloeren

Houten vloeren

Houten vloeren zijn over het algemeen erg duur, hebben veel onderhoud nodig en beschadigen snel. Maar een houten vloer geeft erg veel karakter in huis en zorgt voor een warme sfeer.

Laminaat vloeren

Laminaat vloeren zijn enorm populair door hun veelzijdigheid. Zo kan het makkelijk door een Doe Het Zelver gelegd worden en komen laminaat vloeren in een verscheidenheid aan kleuren voor. Het onderhoud en de prijs voor laminaat vloeren zijn ten opzichte van houten vloeren ook een stuk lager.

PVC Vloeren

PVC vloeren zijn gemaakt van kunstof lagen, waardoor de vloer erg duurzaam is. De toplaag zorgt ervoor dat het makkelijk te onderhouden is en wel tegen een stootje kan! Over het algemeen hangt er wel een prijskaartje aan PVC vloeren.

Tapijt

Tapijt is een fijn vloer type, omdat deze zacht en lekker aanvoelt. Daarnaast kan tapijt heel goedkoop zijn en heel duur zijn. Het is ideaal voor elk budget en kan daarnaast ook makkelijk onderhouden worden. De nadelen van tapijt zijn wel dat er met het morsen van drink en etenswaren vlekken kunnen ontstaan en dat er met dieren veel dierenhaar in het tapijt blijft zitten.

Vinyl vloeren

Een vinyl vloer is enorm veelzijdig. Zo kan je vinyl eigenlijk in elke kamer wel gebruiken. Daarnaast zijn de voordelen dat het goedkoop is, duurzaam is, makkelijk te leggen is en makkelijk te onderhouden is. Daarnaast is een vinyl vloer bijna in elke kleur en patroon verkrijgbaar!

Gerelateerde artikelen

Back to top button