Overig

Alles wat je moet weten over aromatherapie

De meningen rond aromatherapie zijn verdeeld. Sommige mensen geloven niet in de werking van geuren en oliën als geneesmiddelen. Anderen zijn dan weer grote fan en ervaren de positieve effecten op hun lichaam. Indien je nog niet bekend bent met aromatherapie geeft dit artikel je meer duidelijkheid. Als na het lezen van dit artikel je interesse gewekt is, kan je een kijkje nemen op de website van Geurwolkje om meer kennis te vergaren. 

Wat wordt er verstaan onder aromatherapie?

Het concept aromatherapie is eigenlijk heel eenvoudig. Een letterlijke omschrijving is een therapie met behulp van aroma’s. Bij deze therapie wordt er namelijk gebruik gemaakt van etherische oliën om bepaalde kwaaltjes te verhelpen. Dit kan zowel fysiek zijn als in bepaalde gevallen ook mentaal. Denk maar aan stress of concentratieproblemen. Ernstige ziektes kunnen niet opgelost worden met aromatherapie, maar het kan dagdagelijkse kwaaltjes wel helpen tegengaan.

Etherische oliën kan je bij apothekers of drogisterijen vinden. Net zoals veel zaken vandaag de dag, kan het natuurlijk ook online besteld worden. Bij Geurwolkje vind je een heel assortiment van verschillende oliën met elk andere doeleinden. 

Helpt aromatherapie echt?

Net zoals bij vele alternatieve geneesmiddelen zijn er ook voor- en tegenstanders bij aromatherapie. Zoals hierboven al is vermeld, is aromatherapie niet de manier om zware ziektes te verhelpen. Het heeft verschillende beperkingen, maar het kan wel helpen om bijvoorbeeld een verkoudheid te bestrijden. 

Geurwolkje-27 (1)

Wanneer je problemen hebt om in de avond in slaap te vallen, of je gewoon de lucht wil zuiveren voor je gaat slapen, kan je ook gebruik maken van aromatherapie. Belangrijk is om de aroma diffuser waarmee de geuren worden verspreid een dertigtal minuten voor het slapengaan aan te zetten. Zo heeft het voldoende tijd om de lucht te voorzien van een aangename geur. 

Bovendien bevatten sommige etherische oliën antibacteriële onderdelen waarvan een aantal zelfs een antivirale werking hebben. Daardoor komt het bijvoorbeeld soms voor dat een dokter een olie voorschrijft in plaats van een medicijn. Een van de grote voordelen van de oliën is dat het namelijk geen bijwerkingen heeft zoals vele medicijnen dat wel hebben. 

Wanneer je een etherische olie wil aankopen, moet je zeker naar de verpakking kijken of naar de specificaties. Kwaliteitsvolle oliën hebben namelijk een chemotypering op hun verpakking staan. Met chemotypering wordt verwezen naar de chemische samenstelling van de olie. Indien dit er niet op staat of niet op de website staat vermeld, zoek je best verder.  

Gerelateerde artikelen

Back to top button