Interieur

Tips om met kleine ingrepen de kamers van je huis op te knappen

Je kent het wel; na verloop van tijd wil je eens wat anders in de kamers van je huis. Hele verbouwingen heb je geen zin in, maar met deze handige tips kun je toch snel kamers in je huis pimpen! 

Ga eens neuzen bij de Kringloop. 

Een mooie kast, een fijne stoel of een compleet bureau. Deze dingen zijn vaak voor weinig geld bij de kringloop te halen. Mocht het niet helemaal je smaak zijn, dan kun je altijd deze meubels schilderen en er bijvoorbeeld een ander meubelgreep op plaatsen. 

Wanneer je een kast hebt gekocht, kun je deze naar wens pimpen. Kastdeuren nemen een groot oppervlak van je kast in beslag. Als je een kast hebt gekocht wil je het in de kleur die jijzelf mooi vindt, hierdoor kun je kastdeuren wrappen of schilderen. Bij wrappen breng je een zelfklevende folie aan op de deuren, maar doordat het een precies klusje is gaat hier veel tijd inzitten. 

Mochten de lades in een kast niet meer soepel lopen. Dan is het raadzaam om nieuwe ladesystemen aan te schaffen en deze te vervangen. Zo kun je kast naar eigen smaak maken en kan het weer een aantal jaar mee. 

Na verloop van tijd kun je deze meubels verplaatsen in de kamer, want je denkt misschien dat een andere opstelling niet mogelijk is. Wanneer je gewoon begint met schuiven, dan zie je vaak wat leuks ontstaan. Een andere opstelling van je meubels kan het gevoel geven dat je in interieur nieuw is. 

Schilder de muren in een andere kleur.

Het schilderen van kamers lijkt vaak een grote klus, maar als je het goed aanpakt dan is het zo gedaan. Als je kleine beschadigingen en luchtgaatjes met behulp van vulmiddel onzichtbaar maakt, is de muur egaler. Door de roller na in het indopen van de verf eerst op een verfrooster uit te rollen, kun je een gelijkmatige verflaag op de muur creeren. Als je de roller na het indopen gelijk op de muur uitrolt, zal de op de ene plek meer verf zitten dan op de andere. Afhankelijk van de ondergrondkleur en de kleur van de nieuwe verflaag die gaat aanbrengen, kan het zijn dat je meerdere verflagen moet aanbrengen.

Door muren een andere kleur te geven, zal dit zeker opvallen en daardoor is het raadzaam om af en toe een kamer volledig een andere kleur te geven. 

Schilder de kozijnen

Een ouder huis kan wat een rommeliger indruk geven. Door deurposten, deuren en kozijnen te schilderen met een goed dekkende verf, krijgt je huis als een hele andere uitstraling en is goedkoper om het houtwerk te laten vervangen. 

Verander eens in de zoveel tijd je accessoires

Door kleine en opvallende accessoires te kopen kun je makkelijk je huis en interieur pimpen. Denk hierbij aan kussens op bank, vazen en theelichthouders. Nieuwe accessoires geven je huis een opgeknapt uiterlijk. Voordat je gaat beginnen met het pimpen van je huis, moet je bedanken welke kleuren je wil gaan gebruiken en zorg dat bepaalde kleuren in het oog springen. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button