Interieur

Op zoek naar een duurzame houtsoort? Kies mangohout!

Ben je op zoek naar nieuwe meubelen die niet alleen mooi, maar ook nog eens duurzaam zijn? Dan kom je al snel uit bij mangohout! Eens in de zoveel tijd is het tijd om nieuwe meubelen aan te schaffen, of je nu uitgekeken bent op je oude meubelen, je gaat verhuizen of je interieur om wilt gooien. Tijd om eens naar de meubelboulevards te gaan of je online te oriënteren op een nieuwe inrichting. In dit artikel geven we je alvast wat inspiratie voor een materiaalsoort die je niet gemist mag hebben. Mangohout is niet alleen trendy, mooi en opvallend, maar ook nog eens bijzonder duurzaam!

Duurzaam hardhout

Dat kun je niet van elke houtsoort zeggen. Voor veel hardhoutsoorten moet oerwoud worden gekapt, waarna er meubelen van gemaakt worden. Dat is zonde van de natuur, die op die manier verloren gaat. Met mangohout is dat niet aan de orde. Deze houtsoort is namelijk een restproduct van de mangoteelt. De mangobomen die worden gebruikt voor jouw mangohouten tafel of boekenkast groeien namelijk niet in het wild, maar op mangoplantages. Daar worden ze gekweekt voor de mangoteelt. Is een boom te oud, dan is hij voor de boer niet meer interessant omdat hij te weinig mango’s oplevert. Hij wordt dan gekapt. Zonde om dat mooie hout weg te gooien, natuurlijk! Daarom wordt de boom verkocht aan een meubelfabriek, waar er van alles van gemaakt wordt. Bijvoorbeeld een TV meubel (zwart)!

Een unieke look

Het mooie aan mangohout is daarnaast dat het een bijzondere en opvallende uitstraling heeft. Door de duidelijke nerf en opvallende zaagpatronen in het hout zijn geen twee mangohouten meubelen echt hetzelfde. Perfect wanneer je op zoek bent naar echte blikvangers voor je interieur. De zachte, warme kleur van het hout geeft het een exotische uitstraling, wat prachtig staat in jouw woonkamer. 

Zwart mangohout

Wil je liever geen meubelen met een neutrale houtlook, maar ben je op zoek naar iets opvallenders? Dan kun je goed uit de voeten met zwarte meubels van mangohout. In deze uitvoering is het mangohout behandeld met een opvallende zwarte lak, waardoor het een diepe, donkere kleur heeft gekregen. Je ziet de duidelijke nerf en zaagpatronen nog steeds, waardoor je kunt herkennen dat het mangohout is. Zwart is een kleur die er echt uit springt, maar die tegelijkertijd neutraal is en zich naar elke modetrend kan voegen. De ideale keuze voor je woonkamer!

Gerelateerde artikelen

Back to top button