Overig

De geschiedenis van de bucket hats

Ben je aan het kijken naar de bucket hats? Dan is het wellicht ook interessant om te bekijken waar deze hoeden vandaan komen. Het lijkt immers alsof de hoeden ineens op de markt te vinden zijn, terwijl de geschiedenis al veel langer teruggaat. Zo zijn de eerste hoeden al rond 1900 ontstaan, waarna het een echt fashion item is geworden. Het is daarom een hoed die niet meer mag ontbreken in jouw kledingkast. Maar hoe zit de geschiedenis dan precies in elkaar? Onderstaande informatie neemt jou mee in het verhaal van de bucket hat. 

De bucket hats gemaakt voor boeren 

De bucket hats zijn rond 1900 geïntroduceerd en stond vanaf dat moment ook wel bekend als vissershoedje. Tijdens de introductie was de hoed ook voornamelijk bedoeld om de Ierse boeren te beschermen tegen de regen. De hoedjes waren toen nog niet gemaakt van dezelfde materialen als nu het geval is. De eerste hoedjes waren namelijk van wol of tweed, terwijl er vandaag de dag vrijwel alles voor gebruikt wordt. Het wol zorgde echter voor een waterdichte werking, terwijl de boer hem ook eenvoudig op kon vouwen op het moment dat de hoed even niet nodig was. 

De stroomversnelling van een fashion item 

Vanaf de jaren ’60 kwamen de bucket hats uitgebreid op de markt en ontstond er een fashion item. Op dat moment was het voornamelijk een accessoire voor vrouwen. In de jaren ’70 zagen ook de mannen hier de trend in, waardoor iedereen ermee rondliep. Pas bij de rappers in de jaren ’80 kwam er echt vaart in. Doordat de rappers deze vissershoedjes droegen, werd het niet alleen fashion, maar ook streetwear. Dit zorgt ervoor dat tegenwoordig nog steeds veel mensen ermee rondlopen en er ook veel meer stoffen bij terug te vinden zijn. 

Ga voor jouw persoonlijke stijl 

Tegenwoordig zijn de bucket hats ook niet meer weg te denken. Op festivals zie je ze voortdurend voorbijkomen en de grootste festivals hebben deze zelfs in hun merchandise opgenomen. Je kunt verschillende kleuren en prints aanschaffen en daarbij ook weer kijken naar jouw persoonlijke stijl. Je zorgt er hiermee voor dat je voor iedere outfit een mooi vissershoedje in jouw kast hebt liggen en je jouw eigen stijl eenvoudig uit kunt dragen. Iedereen zal versteld staan van jouw nieuwe trend en voordat je het weet, hebben mensen jouw stijl overgenomen en loopt iedereen ermee rond.

Gerelateerde artikelen

Back to top button