Overig

Tijd die je doorbrengt in de badkamer is quality time voor jezelf

In de gestolen uurtje van een dag ben je helemaal alleen in je privé domein die badkamer heet. Aan het begin van de dag om te plassen, douchen en te scheren. Na het ontbijt nog even terug om je tanden te poetsen, haren en make up te verzorgen. Zo gaat het vaak. ‘s Avonds een vergelijkbaar ritueel. En zo brengen we stiekem veel tijd door in onze badkamer. Op rustige momenten is het zo een beetje tijd voor jezelf. Wat zijn dan onze wensen om een fijne badkamer in te richten? Misschien is die kleine natte ruimte in je huis al helemaal naar je zin, of heb je badkamer inspiratie nodig omdat je voor een grondige badkamer renovatie of verbouwing staat? Omdat het een flinke klus kan worden die veel energie, bouwstof en een financiële investering vraagt is het goed om je tijdig en goed te oriënteren op wat er te koop is.

Douche en/of een bad laten plaatsen?

Afhankelijk van je ruimte en het gebruik is de eerste vraag die je moet beantwoorden: Wil ik een bad of douche? Of beiden? Een moderne badkamer heeft lang niet altijd de ruimte om er een douche en een ligbad in kwijt te kunnen. Dan moet je kiezen. Maar ook je persoonlijke voorkeur, of dat van je gezin telt mee. Waar de één zweert bij alleen een royale inloopdouche om lekker fris te wassen en af te spoelen heeft iemand anders specifieke wensen om de badkamer te gebruiken en in te richten. Een jong gezin vindt het misschien fijn om de kleintjes even een ontspannen moment in een bad te geven. Ze kunnen er even heerlijk spelen en relaxen. Of omdat je houdt van de weldadige warmte van een warm bad als je verkouden bent of spierpijn hebt. Zoveel mensen, zoveel wensen. 

Oog voor details

Waarschijnlijk wordt de badkamer op de eerste verdieping ook de ruimte waar je je toilet plaatst. Een wastafel en een grote spiegel zijn dan samen met douche of bad de basiselementen voor een complete badkamer. Met de afvoeren en leidingen, stopcontacten, lichtpunten en ventilatiesysteem op de goede plaats kan het aanbrengen van de sfeer details beginnen. Mooie tegels die op de vloer een antislip werking moeten hebben kies je bij de kleuren van het sanitair. Of begin je bij de tegels? Kan allebei. Een praktisch wastafelmeubel om de nodige flesjes en zo in op te bergen is meteen een sfeermaker. Nadat de verbouwing is afgerond kan het leukste beginnen. Het afstijlen met mooie accessoires die sfeer geven en waarin je je persoonlijke smaak kwijt kunt. Van badmat en kleur handdoek tot het rekje voor je verzorgingsproducten. Wanneer alles klopt kan het grote genieten in je eigen spa en wellnessruimte beginnen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button