Interieur

Ontdek de juiste haard voor jou met deze 3 tips

Als het gaat om het opwarmen van je huis, dan gaat er niets boven het gezellige gevoel van een haard. Maar met zoveel verschillende soorten haarden die op de markt verkrijgbaar zijn, kan het een ontmoedigende taak zijn om de juiste te kiezen. Maar maak je geen zorgen! We helpen je verder. In dit artikel geven we je 3 tips om de perfecte haard voor je huis te vinden en ervoor te zorgen dat je avonden gevuld zijn met warmte en comfort.

Overweeg het brandstoftype

Een belangrijke beslissing is het kiezen van het type brandstof van de haard. Er zijn verschillende brandstoffen die open haarden kunnen aandrijven, waaronder hout, gas en elektriciteit. Bij het selecteren van een brandstoftype voor uw open haard, is het belangrijk om elke optie te onderzoeken. 

Houtgestookte open haarden bieden een authentieke ervaring met knetterende vlammen en gezellige warmte. Dit is natuurlijk perfect voor de koude winteravonden. Gashaarden zijn ook geweldige opties omdat ze zorgen voor een constante warmtebeheersing en minimale onderhoudskosten in vergelijking met andere brandstoffen. Sfeerhaarden worden ook steeds populairder vanwege hun flexibiliteit – ze vereisen geen ventilatie of installatie zoals hout- of gasgestookte haarden, dus ze kunnen bijna overal in uw huis worden geplaatst! Wel goed om te weten is dat elektrische haarden op dit moment alleen als bijverwarming ingezet kunnen worden.

Welk soort model wil je?

Elk model haard heeft zijn eigen unieke kenmerken, waardoor ze ideaal zijn voor verschillende soorten woonruimten. Een vrijstaande open haard is geweldig voor iemand die een unieke sfeer wil creëren, maar zonder uitgebreide installatie. Ze zijn er in alle soorten en maten, zodat je precies kunt vinden wat bij de look en feel van je ruimte past. 

Inbouwhaarden zijn perfect als je een nieuwbouwwoning hebt en op zoek bent naar iets permanents dat op zijn plaats blijft. Een inzethaard is juist ideaal als je een bestaande situatie wil ombouwen. Wil je een unieke haard, die je bijna kunt zien als een stukje kunst? Dan is een hangende open haard de mooiste optie. Daarnaast zijn er nog veel meer soorten modellen te vinden. Kijk dus goed welke stijl bij jou smaak en ruimte past.

Welk vuurzicht wil je?

Er zijn verschillende vuurzichten om uit te kiezen. Vaak hangt dit af van de brandstof en het model. Het juiste vuurzicht zorgt niet alleen voor een warme en uitnodigende sfeer in jouw huis, maar ze voegen ook een vleugje stijl en verfijning toe. Kies bijvoorbeeld voor een frontzicht, 2-zijdige (hoek)haard of ga juist voor een 3-zijdige haard. Wil je graag een ruimte scheiden door middel van een roomdivider? Dan is een doorkijkhaard de ideale oplossing. Wat je ook kiest: laat je van te voren goed adviseren, zodat je zeker weet dat je de haard van je dromen koopt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button