Interieur

Langer genieten van je geurkaarsen

Met een geurkaars kun je op een eenvoudige manier iedere ruimte in huis lekker laten ruiken. Geuren doen meer met je dan je denkt, ze creëren direct een bepaalde sfeer. Ze worden daarom ook vaak gebruikt om de woonkamer gezellig te maken, of een romantische sfeer in de slaapkamer te creëren. Het is alleen jammer dat geurkaarsen zo snel uitgebrand zijn, terwijl nog niet alle was weg is gesmolten. Met onze tips gaan je geurkaarsen langer mee zodat je nog langer van die heerlijke geuren kunt genieten!

Voorkom tunnels in je geurkaarsen

De reden dat de was van de geurkaars niet helemaal wegsmelt, is het ontstaan van een tunnel rondom het lont. Je kunt dit voorkomen met een eenvoudig trucje. Zorg ervoor dat de volledige bovenkant van je geurkaars vloeibaar wordt door deze een beetje te draaien. Doe dit iedere keer als je de geurkaars opnieuw aansteekt. Zorg er bovendien voor dat je geurkaars slechts beperkte tijd achter elkaar brandt. Een brandtijd van drie tot vier uur voorkomt niet alleen het ontstaan van tunnels, maar zorgt er ook voor dat de geur optimaal blijft.

Voorkom zijwaartse opbranding van je kaars

Heb jij bij het branden van geurkaarsen juist last dat de kaars aan één kant sneller wegsmelt dan aan de andere kant? Dan staan je geurkaarsen waarschijnlijk op de tocht. Door de luchtstroom wordt de kaars dan aan één kant sterker verhit. Zorg er daarom voor dat tocht in jouw ruimte geen kans maakt. Heb je geen last van tocht, maar toch hetzelfde probleem? Kijk dan eens of je jouw kaarsen misschien te dicht op elkaar hebt staan. Een kaars die te dicht bij jouw geurkaars staat kan zorgen voor het onregelmatig wegsmelten van de was.

Eerste hulp bij tunnelvorming in de geurkaars

Zie je toch een tunnel ontstaan in je geurkaars, dan is het nog niet te laat om de levensduur van jouw geurkaars te verlengen. Het enige wat je hoeft te doen is de bovenkant van de kaars weer gelijk te maken. Je kunt dit doen door de opstaande randen weg te snijden. Dit kan het gemakkelijkst met een scherp mes. Zorg er ook voor dat het lontje van de kaars mooi kort is. Je vermijdt dan niet alleen tunnelvorming, maar voorkomt ook dat je geurkaars te erg gaat walmen. Steek de geurkaars daarna aan en zorg er wederom voor dat de hele bovenzijde vloeibaar wordt. Grote kans dat je dan opnieuw de levensduur van jouw geurkaarsen kunt verlengen met vele uren.

Gerelateerde artikelen

Back to top button