Interieur

Laminaat in alle soorten en mate

Laminaat is verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten. Als je een laminaatvloer wilt aanschaffen, zul je waarschijnlijk graag de mogelijkheden willen weten. Belangrijk om te weten is dat een laminaatvloer, ongeacht het soort laminaat, vele voordelen heeft. Laminaatvloeren zijn sterk, gemakkelijk te onderhouden, kleurvast en vochtbestendig. Genoeg redenen dus om voor laminaat te kiezen. Welk soort laminaat is dan voor jou geschikt? Om je op weg te helpen volgen hier vier populaire soorten laminaat vloeren.

Extra breed laminaat

Vroeger werd laminaat in een vaste breedte per plank geleverd, vaak 19 cm. Tegenwoordig kun je laminaat in verschillende afmetingen aanschaffen. Zo kun je ook kiezen voor laminaat met extra brede planken. De laminaatplanken zijn dan groter dan 19 cm breed. Een laminaatvloer met extra brede planken zorgt voor een luxe en ruimtelijke uitstraling. Een kleine ruimte lijkt daardoor optisch veel ruimer! Daarnaast is extra breed laminaat sneller te leggen, simpelweg omdat door de grotere breedte minder planken nodig zijn. 

Tegel laminaat

Bij een laminaatvloer wordt er vaak al snel aan laminaat met een houtlook gedacht. Echter bestaan er nog veel meer opties, bijvoorbeeld tegel laminaat. Tegel laminaat is laminaat met een steen- of betonlook. Een tegel laminaatvloer heeft het uiterlijk van een echte tegelvloer, maar mét alle voordelen van een laminaatvloer. Tegels zijn vaak zwaar en duur. Daarnaast zijn tegels ook gemakkelijk te beschadigen. Tegel laminaat kent al deze nadelen niet. Tegel laminaat is gemakkelijk te leggen, is krasbestendig en heeft een stoere uitstraling zoals die van tegels. Dit type laminaat is in verschillende kleuren te verkrijgen. 

Laminaat met houtlook

Natuurlijk kun je ook voor de ‘standaard’ laminaatvloer kiezen, namelijk laminaat met houtlook. Tegenwoordig is een laminaatvloer met houtlook niet meer van een echte houten vloer te onderscheiden. Omdat laminaat relatief goedkoop en makkelijk te leggen is, kiezen steeds meer mensen voor laminaat met houtlook, in plaats van een echte houten vloer. Om de uitstraling van echt hout te creëren, is de kleur van het laminaat erg belangrijk. In de natuur komen effen kleuren nauwelijks voor. Een goede laminaatvloer heeft dus ook geen effen kleuren. Echt hout komt in verschillende kleuren voor en daarom is laminaat met houtlook ook zowel in lichte als donkere tinten verkrijgbaar. Sommige laminaatvloeren hebben ook voelbare nerven, wat nog eens extra bijdraagt aan het gevoel van echt hout.

Marmer laminaat

Als je het uiterlijk van marmeren tegels wilt nabootsen, is marmer laminaat een goede keuze. Het verschil tussen marmer laminaat en een echte marmer vloer is bijna niet te zien! Vaak kun je kiezen tussen hoogglans of mat marmer laminaat. Daarnaast is marmer laminaat ook te verkrijgen in verschillende uitstralingen en kleuren. Verder kun je kiezen tussen verschillende diktes. Hoe groter de dikte, hoe hoger de kwaliteit van de vloer. Het voordeel van marmer laminaat is dat in tegenstelling tot echt marmer weinig onderhoud vereist is. Wil je meer weten over de soorten laminaat? Klik hier voor meer informatie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button