Klussen

Hoe kun je je dichte trap weer opknappen?

Heb jij een dichte trap in huis die wel een opknapbeurt kan gebruiken? Een dichte trap is een trap van hout, beton of steen, die uitgerust is met stootborden. Hoe je trap nu ook bekleed is, bijvoorbeeld met tapijt, trapmatten of gewoon kaal: je kunt hem eenvoudig een mooie, nieuwe look geven met een traprenovatie. Maar wat is een traprenovatie, wie kun je hiervoor inschakelen, en waar moet je op letten bij het renoveren van jouw dichte trap? In dit artikel vertellen we je er meer over, dus lees snel verder!

De voordelen van een dichte trap

Een dichte trap heeft zo zijn eigen voor- en nadelen ten opzichte van een open trap. De stootborden verbinden de traptreden met elkaar. Dat zorgt ervoor dat er weinig warmte van de onderste verdieping naar boven kan verdwijnen, wat handig is wanneer je trap in de woonkamer staat. Daarnaast geeft een dichte trap de mogelijkheid een trapkast in te bouwen, wat voor meer opbergruimte zorgt. Ook zal stof en vuil minder snel via de trap naar beneden dwarrelen. 

Hoe werkt een traprenovatie?

Toch is een dichte trap, net als een open trap, onderhevig aan slijtage. Op den duur zul je merken dat de treden beginnen te verslijten, of misschien is het uiterlijk van de trap niet meer naar je smaak. In dat geval kun je je dichte trap laten renoveren, bijvoorbeeld door de Traprenovatie Expert. Dat is ideaal wanneer je op zoek bent naar een traprenovatie in Vlaams-Brabant. Bij een traprenovatie wordt je dichte trap opnieuw bekleed met op maat gemaakte overzettreden. Je kunt de uitvoering van deze overzettreden zelf kiezen. Zo kun je kiezen voor overzettreden van massief hout, die een aangename uitstraling hebben, of juist voor onderhoudsvriendelijke overzettreden van kunststof. 

Binnen een dag weer als nieuw

Het mooie van een traprenovatie is dat die (wanneer je hem door een expert uit laat voeren) al binnen een dag voltooid kan zijn. Dat zorgt ervoor dat je je trap al snel weer kunt gebruiken, en je niet lang last hebt van rommel. Ook kun je je trap met een renovatie precies maken zoals jij in je hoofd hebt. Overzettreden van duurzame kunststoffen zoals PVC en HPL zijn in diverse designs beschikbaar, waardoor er altijd wel iets bij zit dat bij jouw interieur past. Door de naadloze afwerking en de slijtbestendigheid van de treden zul je aan je gerenoveerde trap weinig werk meer hebben.

Gerelateerde artikelen

Back to top button