Klussen

Kitten en lijmen doe je zelf

Voor alles is een eerste keer, zo ook voor het gebruiken van een kitspuit. Een onervaren klusser met een kitspuit kan zorgen voor een grote puinhoop. Kit is namelijk een langzaam drogende en taaie lijm. De lijm blijft kleven aan je vingers, kleding en andere dingen. Wij geven jou graag een aantal tips over het kitten. Lees snel verder en ontdek de tips. Wie weet kom jij over als een ervaren klusser! 

Basis tips 

Allereerst is het handig om oude kleren aan te trekken. Je bent namelijk nog een beginner, dus een fout kan in een klein hoekje zitten. Daarnaast is het verstandig om een raampje open te zetten als je begint met kitten. Tijdens het drogen mag het raam ook nog eventjes open blijven staan. Een foutje kan gebeuren, maar zorg ervoor dat jij een natte doek bij de hand hebt. Door middel van een natte doek kan je namelijk snel en eenvoudig inspelen om de ongewenste kit. 

Schone ondergrond en afplakken

Voordat je van start gaat met het kitten is het van belang dat je de ondergrond schoon maakt. Door middel van een sopje en een doekje maak je de ondergrond helemaal schoon en vetvrij. Na de schoonmaak dien je de ondergrond goed droog te maken met een droge doek. Het kitten op een natte ondergrond zorgt voor een ongewenst resultaat. Ga jij iets opnieuw kitten? Let dan goed op dat je de oude kitlaag volledig verwijderd. Het werkt namelijk niet als je over een oude kitlaag heen gaat kitten. Vervolgens ga je de randen om het omliggende stuk heen afplakken met tape. Dit zorgt ervoor dat je strakke randen krijgt en niet te veel gaat morsen. 

Bijna klaar om aan de slag te gaan 

Het is bijna tijd om aan de slag te gaan. Pak de kitspuit er maar bij en ga aan de slag. Je begint met het afsnijden of knippen van de top van de tube kit. Zorg ervoor dat je deze opening niet te groot maakt, want hier komt het kit namelijk uit. Je kunt beter eerst het gaatje iets te klein maken, dan te groot. Door de tube op de rand te plaatsen kan je controleren of je de juiste grootte hebt gekozen. Er zijn verschillende soorten kit verkrijgbaar. In de badkamer maken we gebruik van een siliconenkit. Het siliconenkit is niet te beschilderen, maar is wel verkrijgbaar in verschillende kleuren. Bekijk de kleuren van jouw badkamer en kijk wat er bij jou past bij Kitten en lijmen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button