Interieur

Inbraakpreventie met een betrouwbare slotenmaker

Ben jij een woningeigenaar? Dan is veilig wonen een topic dat je aan gaat. Je wilt natuurlijk inbrekers buiten de deur houden, zodat jij, je gezin en je spullen veilig zijn. Om je veiligheid te garanderen kun je doen aan inbraakpreventie. Dit is het installeren van verschillende beveiligingen zodat het huis beter beschermt is tegen inbraken. In dit blogbericht gaan we je vertellen wat slotenmaker Hasselt voor je kan betekenen in inbraakpreventie.

Inbraakpreventie door de slotenmaker

Wanneer je sloten op de deur laat plaatsen door de slotenmaker, ben je er nog niet. Er zijn namelijk verschillende technieken die een cilinderslot gemakkelijk van de deur af kunnen halen. Hierdoor is een huis niet altijd goed genoeg beschermd als er enkel een cilinderslot op de deur zit. De inbreker kan namelijk met kerntrekken het cilinderslot kapot maken, waardoor hij de woning kan betreden. Dit kan hij doen door het slot door te boren met een schroef. Vervolgens zal het cilinderslot van binnenuit kapot gemaakt worden, waardoor de inbreker het huis kan betreden. Met de juiste inbraakpreventie kan de woning beter beschermd worden tegen dit soort trucs.

Verschillende soorten inbraakpreventie

Er zijn verschillende soorten inbraakpreventie die je kunt gebruiken. Allereerst is er natuurlijk de kerntrekbeveiliging voor cilindersloten. Hierdoor kunnen inbrekers niet meer met een boor het cilinderslot kapotmaken. Daarnaast kun je ook kiezen voor een veiligheidsbeslag. Met een veiligheidsbeslag is het erg lastig om bij het cilinderslot te komen. Er zitten aan de buitenkant namelijk geen schroeven. Vervolgens kunnen er ook bewegingsmelders geplaatst worden. Deze zullen reageren op bewegingen die gemaakt worden door de inbreker. Dit kan een goed afschrikkend effect hebben, waardoor de inbreker weg gaat. Tot slot is het kiezen van bijzetsloten ook altijd een goede optie. Hierdoor heeft de inbreker niet een enkel slot om te breken, maar moet hij meerdere punten van de deur forceren. Dit kost meer tijd, waardoor de inbreker minder snel binnen zijn. Dit schrikt veel inbrekers af, waardoor ze al snel de inbraak zullen stoppen.

Het belang van gecertificeerde sloten

Bij een goede inbraakpreventie, horen ook de juiste sloten. Een betrouwbare slotenmaker werkt daarom uitsluitend met het beste hang- en sluitwerk en de beste gereedschappen. Let altijd bij het inschakelen van een slotenmaker in Hasselt erop dat de juiste sloten gebruikt worden. Hiervoor zijn verschillende keurmerken in het leven geroepen, zoals het PKVM (Politie Keurmerk Veilig Wonen) of SKG (Stichting Kwaliteit Gevelbouw). Als de slotenmaker niet aan deze keurmerken kan voldoen, is het vaak een teken van slechte kwaliteit. Je kunt dit altijd bij je slotenmaker navragen. Hij zal het perfect aan je uit kunnen leggen. Vraag daarnaast ook naar zijn werkwijze en de kosten om te weten wat het kost om de slotenmaker in te schakelen voor je klus.

Gerelateerde artikelen

Back to top button