Interieur

4 travertin trends waar iedereen die gek is op interieur van droomt

Travertin geeft dankzij de warme beige kleur, elk interieur een warmere uitstraling. Geen wonder dat deze natuursteen soort in 2022 dé eyecatcher is van elk interieur. Travertin kan op allerlei manieren in huis worden toegepast en één ding is zeker: na het zien van deze travertin trends gooi ook jij met liefde en plezier het hele huis om.

Travertin is een kalkhoudende natuursteen soort die wordt gekenmerkt door minuscuul kleine gaatjes in het oppervlak van het gesteente. Hoewel grote gaatjes worden gedicht bij het aanleggen van vloeren of het creëren van meubelstukken, zullen kleine gaatjes nog altijd zichtbaar zijn. Travertin onderhoud je het beste door het schoonmaken en indien nodig polijsten van de vloer. De steensoort is vaak zandkleurig en geeft het interieur daarom een warme uitstraling, stukken warmer dan bijvoorbeeld wit marmer. 

Travertin geeft ieder type interieur dus een warme uitstraling, maar hoe pas je deze natuursteen zo mooi mogelijk toe? Travertin kan gelukkig makkelijk vooraf worden bewerkt en wordt daarom het vaakst in de vorm van tegels geleverd. Daarnaast zien we veel meubelstukken van travertin, benieuwd hoe je dit toevoegt aan je interieur? Lees snel verder.

1. Travertin in de badkamer

Travertin in de badkamer geeft de ruimte instant een luxe uitstraling, al helemaal wanneer je deze natuursteen soort combineert met zwarte elementen. Travertin wordt eigenlijk altijd in grote tegels opgeleverd welke in verschillende patronen in de badkamer kunnen worden geplaatst. Zo kun je de tegels enkel op de vloer laten plaatsen, maar deze ook laten doorlopen in de badkuip en tegen de wand. Onze voorkeur? Hoe meer travertin, hoe beter!

2. Travertin (salon)tafels in de woonkamer

Naast de toepassing van travertin in de badkamer, zien we in 2022 ook veel travertin tafels voorbij komen in het interieur. Meestal in de vorm van een eettafel of salontafel. Dit geeft je woonkamer een zeer chique uitstraling. Dek de tafel in met gouden bestek en keramiek servies om meteen alle interieurtrends van dit jaar af te vinken. Check!

3. Travertin tegels, tegen de wand of op de vloer

Travertin wordt vrijwel altijd opgeleverd in de vorm van grote tegels. Deze worden niet enkel gebruikt voor oppervlakken op de vloer, travertin kan ook uitstekend worden aangebracht op wanden. Vaak wordt dit doorgetrokken vanuit de vloer, maar dat is niet per se nodig. Travertin combineert namelijk heel mooi bij andere materialen, waaronder houten vloeren of vloeren van beton.

4. Travertin wastafels

Een travertin wastafel kun je met recht een eyecatcher noemen in de badkamer. Omdat travertin heel goed combineert met andere materialen, kan dit op vrijwel elk badkamermeubel worden geplaatst, ongeacht de hout- of kunststof soort die daarvoor is gebruikt. Installeer er een goudkleurige kraan op en je hebt jarenlang plezier van een chique maar moderne badkamer.

Gerelateerde artikelen

Back to top button