Interieur

Hoe belangrijk is laminaat?

Als je op zoek bent naar de perfecte vloer dan kom je snel laminaat tegen, en dat is niet zo gek ook omdat dit hele populaire vloeren zijn. Laminaat is verkrijgbaar in ontzettend veel soorten en kleuren waardoor het soms moeilijk is om de juiste vloer te vinden. Maar hoe vind je het perfecte laminaat dan precies? Dit doe je simpel door de voordelen te vergelijken ten opzichte van andere vloeren en de trends goed bij te houden. Laminaat is enorm belangrijk voor in huis en dat wordt hieronder duidelijk.

Laminaat is vochtbestendig en kleurvast

Wanneer je kiest voor een houten vloer dan zul je al snel merken dat deze niet goed tegen water kan en in de zon verkleurt hij. Met een vloer van laminaat zul je dit niet zo snel hebben. Deze is namelijk vochtbestendig en kleurvast. Vooral wanneer je kleine kinderen in huis hebt dan is dit vaak erg handig omdat je vloer dan zo lang mogelijk mooi blijft.

Onderhoud en duurzaamheid

Om te beginnen is een vloer van laminaat erg makkelijk te leggen als je kiest voor een kliksysteem. Hierbij kan je namelijk makkelijk de vloer zelfstandig in elkaar klikken tot één geheel. Mocht de vloer schoongemaakt worden dan kan je deze makkelijk met een dweil schoonmaken en met een stofzuiger. Door je vloer zelf te leggen en zelf schoon te maken houdt het je vloer erg duurzaam. Hij gaat lang mee en je bespaart veel kosten. Daarnaast is laminaat ook duurzaam gemaakt en wordt het meestal gerecycled.

Trends omtrent laminaat

Bij de grootste voordelen van laminaat kunnen de belangrijkste trends ook niet ontbreken. Zo is laminaat met een natuurlijke look erg populair, denk bijvoorbeeld ook aan oneffenheden in de vloer zoals zaagsneden en meer. Donkere en lichte natuurlijke vloeren worden vaak uitgekozen omdat dit basiskleuren zijn waarmee je een ruimte makkelijk naar eigen wens kan maken. Een unieke sfeer creëren in de woonkamer is nog nooit zo belangrijk geweest en een vloer van laminaat kan daarbij dan niet ontbreken. 

Hoe vind je het beste laminaat?

Als je nou op zoek gaat naar een natuurlijke vloer van laminaat dan moet je op zoek gaan bij een bouwmarkt zoals afium. Afium beschikt over vele verschillende soorten vloeren zoals pvc, tegels en laminaat. Het assortiment van laminaat is ontzettend groot en het bestaat uit veel verschillende soorten, kleuren en maten. Ze beschikken daarbij ook over een grote showroom zodat je het laminaat ook in het echt kan zien. Laminaat kopen is bij afium nog nooit zo makkelijk geweest.

Gerelateerde artikelen

Back to top button