Interieur

Een bank voor het hele gezin: kindvriendelijke opties en materialen

De zoektocht naar nieuwe banken is nogal uitdagend met kinderen. Je moet rekening houden met de behoeften van het hele gezin. Zelf wil je natuurlijk een mooie bank die past in je interieur, maar je wil ook kunnen genieten van deze bank met het gezin. Een huis is immers ook gemaakt om in te leven en kinderen kunnen zo nu en dan wat rommel met zich meebrengen. Daarnaast moet de bank ook veilig zijn voor de kinderen. In deze blog worden alle aandachtspunten besproken voor het vinden van een kindvriendelijke bank. 

Materiaal

Als je een nieuwe bank gaat kopen met kinderen in huis, is het materiaal van de bank een kritisch punt. Het is belangrijk om te kiezen voor een materiaal dat duurzaam is. Je kinderen zullen ook op de bank spelen en springen, de bank moet hier tegen kunnen. Kies daarnaast voor een materiaal dat je makkelijk kan schoonmaken. Een stoffen bank is vaak lastiger als er geknoeid wordt met sapjes of eten. Leer is dan wellicht een betere keuze. 

Zitplaatsen

Een groot gezin neemt veel plaats in beslag. Als je op zoek gaat naar een nieuwe bank moet je rekening houden met het aantal zitplaatsen. Het is natuurlijk wel zo gezellig als jullie lekker samen op de bank kunnen zitten. Soms is het met een groot gezin handiger om te kiezen voor twee banken in plaats van één. Een ander goed alternatief zijn de hoekbanken van Piet Klerkx. Een hoekbank biedt extra zitruimte, optimaal comfort en ziet er ook nog eens heel mooi uit. Bij Piet Klerkx vind je prachtige hoekbanken in verschillende maten, materialen en stijlen 

Makkelijk schoon te maken 

Leren banken zijn het makkelijkst om schoon te maken. Dit betekent echter niet dat een stoffen bank geen optie is. Er zijn veel stoffen banken die je ook goed kan schoonmaken, met de juiste middelen uiteraard. Als je graag een stoffen bank wil, is het wellicht slim om te zoeken naar een bank met afneembare hoezen. Je kan dan het stof van de bank ritsen en wassen. Als er dan onverhoopt geknoeid wordt, kun je snel en makkelijk je bank schoonmaken. 

Veiligheid 

Met kinderen in huis moet je altijd nadenken over veiligheid. Bij het kiezen van een nieuwe bank is dit niet anders. Let erop dat de bank geen scherpe hoeken of andere metalen uitsteeksels heeft, waaraan je kinderen zich kunnen stoten of verwonden. Een bank met afgeronde hoeken is erg fijn, zeker wanneer je kinderen nog jong zijn. Daarnaast is het belangrijk om te kiezen voor een stevige en stabiele bank, zo kunnen de kinderen veilig zitten, springen en spelen op de bank. Nog een tip: kies voor een bank met kussens die vastzitten aan de bank. Als je kind zich dan optrekt of vastgrijpt aan deze kussens, kan hij of zij niet vallen. 

De stijl 

Het laatste, maar zeker niet het minst belangrijke punt, is de stijl van de bank. Je wilt natuurlijk een bank die past bij de rest van je interieur. Een bank is het kernpunt van de woonkamer en moet een mooie aanvulling zijn op je interieur. De mogelijkheden qua materiaal, kleur, stijl en design zijn eindeloos. Maak een lijstje met je voorkeuren en ga dan op zoek naar een bank die voldoet aan je vereisten. 

Shoppen maar! 

Als je al deze punten hebt overwogen, is het dan eindelijk tijd om te gaan shoppen voor je  nieuwe droombank. Bij veel aanbieders kun je je bank personaliseren. Je kiest dan een stijl die je mooi vindt en je kan zelf het materiaal, de kleur en de pootjes kiezen. Dit geeft je de mogelijkheid om een totaal uniek bankstel te kopen, hoe leuk is dat? Hopelijk heeft deze blog geholpen in je zoektocht naar een nieuwe bank. Veel winkelplezier!

Gerelateerde artikelen

Back to top button