Interieur

Alles wat je moet weten over de walvisgraat PVC vloer

Heb je al wel eens van de walvisgraat PVC vloer gehoord? Dit is eigenlijk praktisch hetzelfde als een normale visgraat vloer, maar dan is hij vele malen groter. De vloer wordt met name gebruikt in grote ruimtes, zoals in een chique hotel of een landhuis. Als je de vloer echter zelf wilt leggen in je woning, kan dit ook. Je hebt er natuurlijk wel voldoende ruimte voor nodig. In dit blogbericht vertellen we je alles wat je moet weten over de walvisgraat PVC vloer. 

Wat is een walvisgraat PVC vloer?

De meeste mensen kennen wel de visgraat PVC vloer. Dit is een vloer die in een patroon gelegd is die schuin gaat. Hierdoor lijkt het op een visgraat, dus vandaar de naam. Met de walvisgraat vloer wordt het nog een stapje verder genomen. De walvis is natuurlijk een grotere vis. Voor de vloer kun je dus ook groter denken. De walvisgraat vloer wordt met name gelegd in grote, open ruimtes met een chique uitstraling. Een hotel chique woonkamer kun je met een walvisgraat PVC vloer gemakkelijk bewerkstelligen. Doordat de walvisgraat vloer gelegd wordt met erg brede stroken, is het van belang dat de ruimte groot genoeg is. Als je de vloer in een kleine ruimte gaat leggen, kan het zijn dat het effect minder goed doorkomt, en het er daardoor minder mooi uitziet.

Zelf leggen of laten leggen?

Als je een walvisgraat vloer van PVC in je eigen woonkamer wilt gaan leggen, kun je deze zelf leggen. PVC is namelijk erg gemakkelijk op maat te maken en het leggen van de vloer is niet erg moeilijk. Omdat je wel te maken hebt met een bepaald patroon, is het verstandig om goed na te denken hoe je hem precies gaat leggen. Het is daarom wel aan te raden dat als je geen klusser bent, je hem niet zelf legt. Je kunt dan gemakkelijk iemand inschakelen om hem te leggen. Als je hem zelf wilt leggen, zijn er verschillende stappenplannen te vinden hoe je het de PVC vloer moet leggen. Kies bijvoorbeeld voor klik PVC om het jezelf nog makkelijker te maken.

Vloerverwarming onder de walvisgraat PVC vloer

Op het moment dat je een PVC vloer in de woonkamer gaat leggen, kan het wenselijk zijn om vloerverwarming aan te leggen. Het PVC leent zich er namelijk erg goed voor om vloerverwarming onder te leggen. Het PVC laat namelijk erg gemakkelijk de warmte door. Dit heeft als resultaat dat de vloerverwarming erg effectief is. Er hoeft minder energie gebruikt te worden om de ruimte te verwarmen, waardoor je veel minder kosten kwijt bent. Vervolgens kun je de vloerverwarming ook zelf leggen door elektrische vloerverwarmingsmatten te gebruiken. Deze leg je gemakkelijk onder de walvisgraat PVC vloer.

Hoe onderhoud je de walvisgraat PVC vloer

Als je de vloer in de woonkamer hebt gelegd, dan ben je er natuurlijk nog niet. De vloer heeft namelijk ook regelmatig onderhoud nodig. Het onderhouden van de visgraatvloer is echter zeer makkelijk. Je hoeft de vloer namelijk alleen maar wekelijks te stofzuigen. Vervolgens ga je hem ook wekelijks dweilen met een vochtige doek. Zorg er wel voor dat de vloer niet te nat wordt. Het is namelijk helemaal niet nodig om veel water te gebruiken. Als je klaar bent met dweilen is het slim om de vloer direct droog te maken met een doek. Zo weet je zeker dat je al het vuil van de vloer gehaald hebt. Tot slot kun je de vloer altijd schoonmaken met een sopje van water en zeep met een lekkere geur.

Gerelateerde artikelen

Back to top button