Wassen & drogen

De beste wasmachine van 2021

Voor veel gezinnen is het een regelrechte ramp als de wasmachine het op zomaar een dag begeeft. Om je te helpen bij de keuze die gemaakt moet worden om een nieuw wasmachine te kopen, presenteren we hier de beste wasmachine van 2021. Koop je een wasmachine uit de opgestelde top 10, dan haal je kwaliteit in huis en kun je weer jaren vooruit.

Hoe duurder de wasmachine, hoe meer functies  de machine heeft

Met wasmachines is het een simpel verhaal. Hoe meer je betaalt, hoe meer handige functies de machine heeft. Ook de kwaliteit is beter als je iets meer geld uitgeeft en de duurdere uitvoeringen werken bovendien energiezuiniger. Dat maakt dat je de investering via de lagere energierekening snel terug kunt verdienen. Het voordeel kan snel oplopen tot ver boven de honderd euro op jaarbasis. Heb je een groot gezin, zorg dan dat je een wasmachine aanschaft met een vulgewicht van 9 of 9 kilogram en koop je er een droger bij, let er dan wel op dat die hetzelfde vulgewicht heeft. Niet dat je straks 9 kilo was moet zien te drogen in een droger met een capaciteit van 5 kilogram. Dat gaat niet werken. Uiteraard let je ook op de energieklasse. Met energieklasse A+++ bespaar je al snel heel veel geld ten opzichte van je oude wasmachine.

Kies voor een wasmachine met het A+++ energielabel

Met dank aan een witgoed vergelijker rolde er een top 10 uit de bus. De beste wasmachine bleek uiteindelijk de AEG L6FBNR1 ProSense. Deze wasmachine past de cyclus steeds aan op de inhoud en zorgt voor minder slijtage. De wasmachine gebruikt bij elke wasbeurt zo weinig mogelijk tijd, water en energie. Op de tweede plaats eindigde de Whirlpool FSCR10430. Deze wasmachine laat je liefst 40 procent bezuinigen op energie ten opzichte van je oude wasmachine. De machine heeft een vulgewicht van 10 kilogram en in- en uitladen is met de grote vulopening van 35 centimeter een stuk gemakkelijker. Het brons ging naar de Samsung ww8076onom en Quickdrive. Dit is vooral een zeer functionele wasmachine. Deze machine past duurzame technieken toe en heeft erg veel mogelijkheden. AEG, Whirlpool en Samsung hebben elk nog een model in de top 10, terwijl Miele met twee wasmachines en Siemens met twee wasmachines de top 10 volmaken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button