Tuin

Tips voor het kopen van je nieuwe tuinmeubels

Ben jij er al over uit voor dit jaar? Wordt het een compleet nieuwe set voor in de tuin of gebruik je die van vorig jaar nog een ronde? In dit artikel geven we je een aantal tips voor het kopen van je nieuwe tuinmeubels. Lees dus vooral lekker verder als je hiernaar opzoek bent!

1. Nieuw of nieuw?

Je kunt natuurlijk altijd een geheel nieuw tuinmeubel kopen in een winkel, maar je zou ook eens kunnen denken aan de kringloopwinkel of Marktplaats. Geef het een likje verf en je kunt er weer een seizoen tegenaan. Dit scheelt geld en is ook nog eens goed voor het milieu. Op die manier zou je ook je eigen set kunnen verkopen of kunnen hergebruiken voor komende zomer. 

2. Meten is weten!

Deze tip lijkt misschien heel voor de hand liggend, maar veel mensen vergeten het toch; meten! Meet hoeveel ruimte je hebt in de tuin voor een nieuwe set. Of andersom; meet de tuinmeubels die je op het oog hebt en zet dit vervolgens uit in je eigen tuin voordat je ze koopt. Het zou zonde zijn als je uiteindelijk een stukje tafel zou moeten afzagen omdat het niet past. Er is veel keus uit afmetingen en maten, dus meten is hierbij echt belangrijk. 

3. Het type tuinset

Ga na wat jij belangrijk vindt. Staat comfort en relaxen voorop? Of vind je het juist belangrijk dat je met zoveel mensen aan tafel kunt eten? Er zijn veel verschillende soorten meubels en stijlen, waardoor het goed is om te weten wat je graag zou willen. Ga ook lekker de winkels en tuincentra in en beleef de meubels. Je weet immers pas hoe iets zit, als je er daadwerkelijk op en in zit. Doordat je ook hebt gemeten hoeveel ruimte je te besteden hebt, kun je ook gerichter gaan zoeken. 

4. Overige mogelijkheden

Ook moet je nagaan of je de tuinmeubels wilt kunnen opbergen of dat je ze het hele jaar buiten wilt laten staan. En vind je opbergruimte bijvoorbeeld heel belangrijk, zoals onder de loungebank of ga je liever voor losse stoelen. Wil je liever een hoge tafel om lekker aan te kunnen eten of is een lage tafel in je loungeset meer dan genoeg? Ook dit ervaar je allemaal in de winkel.

5. Bezoek de showrooms

Dit is misschien wel onze belangrijkste tip; bezoek eens de showrooms in de winkel of in een tuincentrum! Hier doe je niet alleen inspiratie op, maar kun je de meubels ook echt ervaren. Iets kan er mooi uitzien, maar helemaal niet lekker zitten. Je ziet hoe het materiaal is, hoe de opstelling is en wat de mogelijkheden zijn.

Gerelateerde artikelen

Back to top button