Tuin

3 manieren om je tuin gezellig aan te kleden

De tuin is een plek waar je fijn wilt ontspannen en waar je echt van wilt kunnen genieten. Je wilt dan ook logischerwijs een tuin die bij je past en waar je ook van kúnt genieten. Een tuin die gezellig is ingericht, met een hoop groen. Om je daarbij te helpen, geven we je in dit artikel wat tips om je tuin aan te kleden.

Een goede zithoek

Een goede zithoek is stap één naar een gezellige tuin. Je kunt immers nog zo’n mooie tuin hebben, maar als je er niet fijn in kunt zitten, heb je er niet zo veel aan. Zoek dus een leuke tuinset op om in de tuin te zetten. Dan kan een fijne loungehoek zijn, of een set met een tafel waar je lekker aan kunt eten. Heb je een grote tuin? Dan kun je er ook voor kiezen om meerdere tuinsets weg te zetten. Zo kun je ‘s morgens bijvoorbeeld heerlijk in de zon loungen en ‘s avonds aan tafel in de tuin dineren. Ook is een hangmat van de Hangmat shop ideaal voor in je tuin.

De juiste verlichting

Je kunt nog zoveel tuinsets in je tuin hebben staan, maar je hebt er niet zoveel aan als je geen goede verlichting in je tuin hebt staan. Zodra dan immers de zon onder gaat, zit je in het pikkedonker en dat is nou niet erg gezellig. Zorg er dus voor dat zowel je tuin als je tuinsets mooi verlicht zijn. Het kiezen van de juiste tuinverlichting kan best lastig zijn. Je kunt kiezen voor een wat zachte, gele verlichting. Dat zorgt voor een fijne sfeer en toch ook voor een mooie verlichting van zowel je tuin en je tuinsets. Zo kun je ook ‘s avonds laat genieten van je tuin.

Mooie planten

Een tuin is natuurlijk helemaal niets zonder mooie planten. Een paar goede borders, mooie struiken of een paar vrolijke bomen maken je tuin helemaal af. Er zijn enorm veel soorten planten die je in je tuin kunt zetten. Wil je graag een levendige tuin vol vrolijke vogeltjes? Kies dan voor inheemse planten en zet een natuurlijke tuinafscheiding, zoals een beukenhaag in je tuin. Dat zorgt al snel voor een populaire tuin onder de beestjes in de buurt en je ondersteunt er de biodiversiteit mee.

Gerelateerde artikelen

Back to top button