Tuin

De voordelen van een schaduwdoek in de tuin

Als het mooi weer is, ga je steeds meer tijd spenderen in de tuin. In veel gevallen is de tuin een goede plek om te kunnen ontspannen. Het is echter niet altijd fijn om in de felle zon te zitten. Zeker als het zomer is, kun je al snel verbranden. Het is daarom altijd verstandig om een schaduwplek te maken in de tuin. Hierdoor kun je ten alle tijden bescherming zoeken van de zon. Een driehoek schaduwdoek kan hiervoor perfect zijn. Het schaduwdoek brengt namelijk verschillende voordelen mee voor de tuin. Deze willen wij graag met je delen.

Houdt gemakkelijk de zon tegen

Zoals we natuurlijk al aangeven, houdt een schaduwdoek de zon tegen. Je hangt het schaduwdoek gemakkelijk op in de tuin boven het terras of het gras. Een driehoek schaduwdoek wordt aan drie punten bevestigd en biedt schaduw aan het gebied onder het doek. Je kunt ervoor kiezen om een waterdicht schaduwdoek te nemen, maar hij kan ook waterdoorlatend zijn. In beide gevallen zorgt de driehoek schaduwdoek van https://www.schaduwdoeken.nl/ ervoor dat de zon tegengehouden wordt. Hierdoor ga je minder snel verbranden en komt er minder straling op je huid.

Een zeer trendy zonwering

Een ander voordeel van het driehoek schaduwdoek is dat het steeds populairder wordt onder Nederlanders. Hierdoor is het voor een nieuw terras een echte trend. Kies uit verschillende populaire modellen en kleuren. Deze zijn erg goed te combineren met de tuinmeubels. Heb je bijvoorbeeld een modern interieur? Dan past een schaduwdoek hier perfect bij!

Gemakkelijk weg te halen

Ook is een schaduwdoek perfect voor kleinere tuinen. Als je in de zon wilt zitten, kun je het doek gemakkelijk weghalen. Het doek wordt namelijk aan drie punten vastgemaakt met een haak. Als je de haak losmaakt, kun je het doek gemakkelijk opbergen. Wil je toch weer in de schaduw zitten? Dan hang je het doek gemakkelijk weer op. Dit zorgt ervoor dat je altijd kunt bepalen of je wel of niet in de zon wilt zitten. Met name voor de kleinere tuinen kan dit wenselijk zijn. 

Verschillende soorten schaduwdoeken

We hebben het al een klein beetje verteld, maar er zijn enorm veel verschillende soorten schaduwdoeken. Zo kun je bijvoorbeeld de keuze maken tussen waterdichte en waterdoorlatende schaduwdoeken. Daarnaast heb je ook de keuze tussen verschillende vormen. We hebben voornamelijk gepraat over driehoek schaduwdoeken, maar je kunt ook de keuze maken voor een vierkant of rechthoek. Tevens zijn ook de kleuren aan te passen aan je eigen wensen. Tot slot heb je ook nog de keuze voor een schaduwdoek met rechte zijden of met gecurvde zijden. Weet jij al wat voor schaduwdoek je wilt?

Gerelateerde artikelen

Back to top button