Slapen

Wat is een koudschuim matras?

Koudschuim matrassen worden steeds populairder. Ze bieden een comfortabel slaapoppervlak met geavanceerde ondersteuning en koelingstechnologie. Tot nu toe zijn traditionele schuimmatrassen meestal gemaakt van latexschuim, traagschuim of hybride schuim. Het belangrijkste verschil tussen deze drie soorten schuimmatrassen en koudschuim is de constructie. Koudschuim matrassen ontlenen hun naam aan het productieproces. In plaats van hete chemicaliën of warmtegevoelig schuim te gebruiken, is er voor het produceren van een koudschuim matras een gietproces nodig. Dit proces wordt ‘molding’ genoemd. 

Wat is koudschuim?

Koudschuim is een type schuimmatras dat wordt vervaardigd met behulp van koude vloeistof in plaats van chemicaliën of warmte. De term “koudschuim” lijkt misleidend, maar verleent haar naam aan het productieproces.  Koudschuim is een elastisch schuim; hetzelfde type schuim dat gebruikt wordt om traditionele schuim matrassen te maken. Het water wordt tijdens het fabricageproces koud gehouden, vandaar de naam “koudschuim”. Koudschuim is anders dan traditioneel traagschuim. Een koudschuim matras is lichter en is voor ieder type gewicht geschikt. 

Voordelen van een koudschuim matras

Koudschuim matrassen lijken erg op traditionele schuimmatrassen: ze bieden een goede ondersteuning, zijn duurzaam en zijn makkelijk schoon te houden. Verder zijn koudschuim matrassen koel om op te liggen, door de goede ventilatie van het matras. Ook zijn ze vaak duurzamer dan de traditionele schuimmatrassen. Verder bieden de koudschuim matrassen een goede ondersteuning. Ook voor mensen met meer gewicht is een koudschuim matras daarom een aanrader. Dit komt ook doordat de koudschuim matrassen een drukverlagende werking hebben. Tenslotte staan de koudschuim matrassen bekend om haar goede veerkracht. Veel beter dan bij bijvoorbeeld pocketvering matrassen. 

Koudschuim matras kopen? Kies voor MatrasFactory 

Koudschuim matrassen zijn betaalbaar, gemakkelijk te onderhouden en milieuvriendelijk. Verder bieden Koudschuim matrassen een comfortabel slaapoppervlak, met geavanceerde ondersteuning en koeling technologie. Ben je op zoek naar een goed koudschuim matras? Ga dan zeker eens langs bij de MatrasFactory showroom in Heerenveen. Hier bieden ze koudschuim matrassen aan van zeer hoge kwaliteit. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button