Klussen

Deze 5 stukken gereedschap moet je in huis hebben

Voor elke klus heb je speciale gereedschappen nodig, bijvoorbeeld een elektrische boor bij het ophangen van foto’s. Misschien ben je zelf helemaal niet handig en besteed je moeilijkere klussen liever uit. Toch zijn er bepaalde tools die in elk huis te vinden moeten zijn, zelfs als je twee linkerhanden hebt. In dit artikel vind je de must-have gereedschappen voor elke woning.

Schroevendraaier

Een set van schroevendraaiers behoort tot de basis van het gereedschap. Een schroevendraaier kan namelijk altijd van pas komen, bijvoorbeeld als je de batterijen van je rekenmachine moet vervangen. Er zijn verschillende vormen en maten als het op schroeven aankomt, daarom is het belangrijk om een set schroevendraaiers in huis te hebben. Denk aan kruiskopschroevendraaiers, sleufschroevendraaiers, zeskant schroevendraaiers en torx schroevendraaiers. Ook een spanningszoeker is handig om bij je basisgereedschap te stoppen.

Rolmaat

Om te voorkomen dat je een kast van 1.20 meter breed wilt plaatsen, terwijl je maar 1.10 meter ruimte hebt, is het handig om een rolmaat te hebben. Een rolmaat gebruik je om een ruimte of meubelstuk op te meten, want meten is weten. Het is dan ook handig om een rolmaat van een paar meter te hebben, want dat voorkomt dat je een muur in meerdere etappes moet afmeten.

Inbussleutels

Inbussleutels worden gebruikt om inbusbouten los of vast te draaien. Voor inbussleutels geldt ook dat je verschillende maten nodig hebt, omdat er verschillende maten inbusbouten zijn.  Door de L-vorm van de inbussleutel, kan hij ook in kleinere hoeken gebruikt worden. Er zijn ook inbussleutels met een kogelkop, zodat je ook heel moeilijk bereikbare bouten los- of vast kunt draaien.

Waterpas

Als je een schilderij ophangt, dan wil je dat deze recht hangt. Dat iets recht hangt of staat, noemen ze ook wel ‘waterpas’. Een waterpas wordt dan ook gebruikt om te kijken of iets recht hangt of staat. Dit gereedschap komt dus van pas bij het plaatsen van meubels, zoals tafels of kasten, waarbij de poten versteld kunnen worden. Ook bij het ophangen van schilderijen is een waterpas onmisbaar. Je kunt hierbij kiezen voor de standaard waterpas of een digitale waterpas, die de hoek nog preciezer berekent.

Verstelbare moersleutel

Een verstelbare moersleutel wordt ook wel een bahco genoemd, naar het merk dat met de verstelbare sleutel op de markt kwam. De moersleutel is aan de wijdte verstelbaar met een wormwiel, waardoor hij te gebruiken is voor bouten en moeren van verschillende afmetingen. Er zijn ook automatische moersleutels, die zichzelf aanpassen aan de grootte van de moer of bout.

Gerelateerde artikelen

Back to top button