Schoonmaken

Je vloerkleed reinigen met een stoomreiniger

Je moet er niet aan denken. Je hebt eindelijk dat vintage vloerkleed thuis en meteen gooit iemand er per ongeluk een glas drinken overheen. Of je hond wordt ziek en braakt op je kleed. Tsja, het gebeurt nou eenmaal. Het is een utopie te denken dat vloerkleden en tapijt altijd schoon blijven. Gelukkig heb je voor elke vlek wel een specifieke manier van behandelen die de vlek vaak als sneeuw voor de zon laat verdwijnen. Daarnaast is het verstandig om tenminste eens per jaar je vloerkleed te reinigen met een stoomreiniger.

Koffie of wijn over je Perzisch tapijt?

Er gaat een glas wijn over je kleed. Reden voor paniek? Nee. Als het rode wijn betreft dan neem je een eetlepel afwasmiddel en een eetlepel azijn en twee kopjes lauw water. Je dept vervolgens de plek en gaat zeker niet wrijven. Bij rode wijn is het zaak snel te handelen. Gaat er koffie over je Perzisch tapijt? Dep dan vooral met koud water en als je huisdier besluit te braken op je vintage vloerkleed ruim dit dan eerst op met een stukje keukenpapier. Je dept de vloer vervolgens met koud water en witte azijn. Mocht er vruchtensap over je tapijt gaan, giet dan meteen wat bruiswater op de vlek en bedek de vlek vervolgens met een droge theedoek. Dit laat je zo tot het geabsorbeerd is. Vet is een product dat zich moeilijk laat verwijderen. Wat je kunt doen is grauw papier op de vlek leggen en er met een strijkijzer overheen gaan.

Met de stoomreiniger word je kleed en je tapijt weer helemaal schoon

Het wachten is op je eerste vlek op je tapijt of vloerkleed. Wat je zeker moet doen is eens per jaar je vloerkleed en tapijt reinigen met de stoomreiniger. Dan wordt alles weer goed schoon. Een stoomreiniger blaast stoom, maar voor je daar mee aan de slag gaat ga je eerst grondig met de stofzuiger aan de slag. Vervolgens vul de stoomreiniger met water en eventueel met extra reinigingsmiddelen. Je beweegt vervolgens in banen over het tapijt net zo lang tot je denkt dat het vloerkleed helemaal schoon is. Je ventileert de ruimte goed en je loopt pas weer over je kleed of je tapijt op het moment dat alles helemaal droog is. Moet jij eens zien hoe schoon het allemaal weer is. Alsof ie net geleverd is! Vroeg of laat word je vloerkleed waar je zo zuinig op bent vies en vuil. Maak je niet te druk en weet dat de stoomreiniger altijd in de buurt is.

Gerelateerde artikelen

Back to top button