Schoonmaken

Groene aanslag verwijderen

Inhoudsopgave
  • Betegel nooit meer dan 40 procent van je tuin
  • Regelmatig vegen helpt de groene aanslag voorkomen
  • Werk met heet water of met de hogedrukreiniger

Het is de rechtgeaarde tuinliefhebber een doorn in het oog; die groene aanslag op je tegels en je stoepje. Wij van huistools.nl hebben weliswaar niet echt groene vingers, we zijn wel in staat de groene aanslag te verwijderen. We praten je bij over hoe jij ook het groene vuil uit je tuin kunt verwijderen. Nog beter is het uiteraard om de aanslag te voorkomen.

Meer werk met een betegelde tuin

Gek genoeg heb je de meeste groene aanslag als je de tuin betegeld hebt. En dat terwijl de meeste mensen de tuin juist laten betegelen omdat ze denken er dan minder werk van te hebben. Dat is echter een misvatting van het zuiverste water. Je hebt er vaak gewoon veel meer werk van. Bovendien is het goed te weten dat hoe minder tegels je in je tuin hebt, hoe minder water er ook blijft liggen. Teveel tegels? Dan is de afwatering vaak aan de povere kant. Nog iets; er geldt een vuistregel voor als je tegels in je tuin legt. Het betegelde deel moet volgens die regel eigenlijk nooit groter zijn dan 40 procent van het totale oppervlak.

Speciale voegenborstel of een hoekvormig wiedertje

Voor we vertellen hoe jij de groene aanslag kunt verwijderen moet je weten dat als je echt zo weinig mogelijk werk wenst in je tuin en geen aanslag wilt, werk dan met een tuin met slimme bodembedekkers. Aan die wetenschap heb je niets als de aanslag er al zit. Zaak dus die aanslag weg te halen. Zit het groen vooral tussen de tegels, dan kun je prima uit de voeten met een speciale voegenborstel of een ander hoekvormig wiedertje. Hoewel onooglijke gereedschappen, zijn ze uiterst effectief. Krijg je het niet weg met genoemde gereedschappen? Maak dan gebruik van heet water, pak de hogedrukreiniger uit de schuur of schaf een onkruidbrander aan. Daarmee krijg je zo goed als alle aanslag weg.

Wees voorzichtig met ‘speciale’ reinigingsmiddelen

Gebruik bij voorkeur geen huismiddeltjes als bijvoorbeeld schoonmaakazijn. Wees bovendien voorzichtig met de zogenaamde ‘speciale’ reinigingsmiddelen die aangeboden worden. Deze middelen zijn zeer schadelijk voor de katten, die er hun tong aan verbranden. Tip; leg je een nieuw pad aan, zorg dan voor schoon zand met daaronder biologisch afbreekbaar worteldoek. Ook regelmatig vegen helpt echt. Zo verwijder je mos al voor het zich aan de tegels kan gaan hechten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button