Keuken

Welk koffiezetapparaat past bij mij?

Inhoudsopgave
  • Kies altijd het koffiezetapparaat dat bij je past
  • De volautomaat werkt eenvoudig en is gebruiksvriendelijk
  • De capsulemachine is zo goed als onderhoudsvrij

Nederlanders houden wel van een lekkere bak koffie. En dus is een koffiezetapparaat onmisbaar in elke huishouding. De grote vraag is welk koffiezetapparaat je koopt als je toe bent aan een nieuwe. Het antwoord op die vraag is heel simpel. Je kiest voor het koffiezetapparaat dat bij je past. Omdat wij experts zijn op het gebied van koffie en koffiezetapparaten, geven wij van huistools.nl je alvast wat voorzetjes.

Volautomaat: gemak dient de mens

Houd je van gemak? Dan is een volautomaat wellicht de beste keuze. De automaat is zeer gebruiksvriendelijk en snel. Je hebt bovendien altijd versie koffie in de vorm van bijvoorbeeld een romige cappuccino of een krachtige espresso. Voordeel is zeker ook de constante kwaliteit en de ultieme versheid die je proeft als je koffie zet met dit apparaat. De volautomaat werkt op koffiebonen. Die kies je uiteraard zelf, zoals je zelf ook verantwoordelijk bent voor de instellingen. Je hebt met een volautomaat echt alles helemaal in eigen hand.

Grootste voordeel van een capsulemachine is wel de prijs

Andere optie is de halfautomaat. Deze automaat brengt je Barista kwaliteit in huis. Wie van kwaliteit houdt, die kiest altijd voor de halfautomaat. Ook nu bepaal je per kop koffie helemaal zelf welke koffie je wilt. Je bent zelfs verantwoordelijk voor de temperatuur van je koffie. Een derde mogelijkheid is een capsulemachine. Dit is een zeer gebruiksvriendelijke machine die een capsule binnen tien seconden weet te veranderen in een lekkere warme bak koffie. Je maakt met deze machine onder andere heerlijke espresso. Grootste voordeel van capsulemachines is wel de prijs, afgezet tegen die van een volautomaat en een halfautomaat. Ander voordeel is wel dat een capsulemachine amper onderhoud vraagt. Over onderhoud gesproken, bij de volautomaat geeft de automaat zelf aan wanneer de automaat gereinigd moet worden.

Best een lastige klus

Gemak dient dus de mens als je tegenwoordig de beschikbare koffiezetapparaten onder de loep neemt. Ben je iemand die altijd verse koffie wol drinken en wil je alles zelf in de hand hebben wat betreft de sterkte en temperatuur. Die mogelijkheden zijn er volop. En dat maakt dat het kiezen van het beste koffiezetapparaat een best lastige klus is.

Gerelateerde artikelen

Back to top button