Schoonmaken

Douchecabine schoonmaken

Hoewel je het wellicht niet zou denken, kan de douchecabine behoorlijk vies worden. De voegen en randen bijvoorbeeld, lijken aantrekkingskracht te hebben op viezigheid. En wat dacht je van kalkaanslag? De douchecabine schoonmaken is dan ook een heel behoorlijke uitdaging. We helpen je hier op weg en vertellen je hoe je dit op de beste manier aan kunt pakken. 

Douchecabine schoonmaken met glansspoelmiddel

Zijn de randen van de douchecabine vuil? Schrob ze dan eerst met schoonmaakazijn en gebruik daarbij een tandenborstel voor de smallere randen en een schuursponsje voor de wat bredere randen. Zijn de randen minder vies, gebruik dan glansspoelmiddel en spoel dit tien minuten later weer uit de randen. Je kunt na poetsen met een doek. Glansspoelmiddel is overigens ook een probaat product om de verfoeide kalkaanslag tegen te gaan.

Douchecabine schoonmaken met WD40

Dat hoor je vaak, mensen die de douchecabine schoonmaken met behulp van het wondermiddel dat WD40 heet. Het is een beproefde methode om vooral kalk te voorkomen. WD40 werkt met name erg goed op glas. Het kan echter te agressief zijn voor de douchekraan. Belangrijk is verder dat je alleen gebruik maakt van WD40 als sprake is van een ruimte die je goed kunt ventileren. 

Douchecabine schoonmaken met azijn

Keramische tegels zijn in negen van de tien keer tamelijk eenvoudig schoon te maken. Je gebruikt hier bij voorkeur schoonmaakazijn voor. Dit verwijdert kalk en laat de tegels snel weer prachtig glimmen.  Let op; gebruik nooit schoonmaakazijn als er sprake is van natuursteen. Dit kan funest zijn voor de natuursteen namelijk. Het zuur in schoonmaakazijn kan natuursteen namelijk behoorlijk aantasten. Je gebruikt schoonmaakazijn in combinatie met een schuurspons of een tandenborstel om de voegen goed te kunnen schrobben.

Kalkaanslag douchecabine

Kalkaanslag in de douchecabine is een veel voorkomend iets. Zeker als het kalkaanslag betreft, is voorkomen beter dan genezen. Wil je dat, maak dan eerst de cabine grondig schoon. Spoel alle onderdelen van de douchecabine af met zout water. Vervolgens maak je de cabine schoon met een glansspoelmiddel, dat je daarvoor aanbrengt op een doek. Zeker de kraan, de slang en de douchekop wrijf je in met glansspoelmiddel. Op die manier namelijk,  blijft de kalk veel minder hechten. En dat is precies wat je wilt. 

Douchecabine reinigen

De douchecabine reinigen betekent ook het reinigen van de bodem. Die bodem kan uit verschillende materialen bestaan. Zijn het tegels? Gebruik dan schoonmaakazijn. Een plastic bodem kun je prima met een doek en een schuurspons en wat schoonmaakmiddel reinigen. Is er al sprake van verkleuring op de bodem, dan kun je het met dikke bleek proberen. In dat geval reinig je de bodem niet alleen op uitstekende wijze, maar wordt de bodem ook meteen weer een stuk witter. 

Douchecabine waterafstotend maken

Door de douchecabine waterafstotend te maken, blijf je langer gevrijwaard van kalkaanslag. In ons leidingwater veel magnesium. Het leidingwater is hard. Als je echter autowas op een glazen douchewand aanbrengt nadat je die eerst grondig gereinigd hebt, dan zal het water er meteen aflopen. Het zal het water als het ware afstoten. In dat geval weet je zeker dat je de eerste weken geen kalkaanslag meer hebt. En dat scheelt je heel wat poetswerk.
 

Gerelateerde artikelen

Back to top button