KlussenOverigTuin

Direct energiekosten besparen met windenergie

Windenergie en andere vormen van groene energie zijn lang niet altijd meer duurder dan grijze stroom. De prijs hoeft dus niet langer in de weg te staan van een keuze voor een duurzame energiebron. Sterker nog, door te kiezen voor windenergie kun je direct op jouw energiekosten besparen. Zelfs wanneer de energieprijzen de aankomende jaren zullen stijgen. In dit artikel leggen we je precies uit hoe jij met windenergie niet alleen een duurzame keuze maakt, maar ook nog eens zorgt voor een lagere jaarnota.

Waarom kiezen voor windenergie?

Door te kiezen voor groene energie, maak je de beste keuze voor het milieu. Groene energie is echter een veelomvattende term, want hoe wordt de energie daadwerkelijk opgewekt? Er zijn veel methodes die vallen onder groene energie: naast windenergie kennen we ook zonne-energie, energie uit de verbranding van biomassa en energie die opgewekt wordt door middel van waterkracht. De ene vorm is echter groener dan de andere. Kies je voor windenergie, dan kies je voor een veilige en schone methode om energie op te wekken. De wind vormt een duurzame bron van energie.

Je eigen stukje windmolen kopen

Groene stroom uit Nederland wordt vaak opgewekt door middel van windenergie. Wist je dat jij zelf ook kunt investeren in deze windmolens zonder dat er een windmolen in je achtertuin hoeft te staan? Bij Greenchoice kun je jouw steentje bijdragen aan een beter milieu met de aankoop van WindVangers. WindVangers kosten eenmalig enkele tientjes, de exacte prijs is afhankelijk van de duur van jouw contract. Je kunt met een app direct zien hoeveel energie jouw WindVangers opwekken. Een WindVanger wekt 125 kWh energie per jaar op. Met de opbrengsten van WindVangers kan de energiemaatschappij sneller nieuwe windmolens plaatsen.

Besparen op energiekosten met windenergie

Door te kiezen voor windenergie en WindVangers help je niet alleen het milieu, maar ook je portemonnee. De windenergie die jij met je WindVanger opwekt, wordt namelijk afgetrokken van jouw jaarnota. Dat is een directe besparing! Hoe meer WindVangers je koopt, des te meer stroom krijg je vergoed; tot wel 80% van je totale stroomverbruik. Wil jij een nog lagere energierekening? Dan is het slim om jouw energiegebruik in zijn geheel omlaag te brengen met energiebesparing in en om het huis. Er zijn talloze manier om vandaag nog energie te besparen!

Gerelateerde artikelen

Back to top button