Overig

Verzeker je Inboedel!

Zowel kleine of grote schade aan spullen in je woning is vaak niet prettig. Naast de tijd en moeite die je moet inzetten voor het vervangen of repareren van de spullen, komen er in de meeste gevallen ook onaangename kosten bij kijken. Zorg ervoor dat je inboedel goed verzekerd is met een inboedelverzekering. Zo kom je niet voor onverwachte hoge kosten te staan. Een inboedelverzekering hoeft niet prijzig te zijn. Echter is het belangrijk dat je naast de hoogte van de premie ook kijkt naar de voorwaarden en dekking, zodat je een verzekering afsluit die goed aansluit bij je persoonlijke wensen en behoeften. 

Wat wordt er gedekt door een inboedelverzekering?

Een verzekering van inboedel verzekert schade aan spullen in je woning door onder andere diefstal, brand of lekkage. Het woord inboedel is voor veel mensen een moeilijk begrip. Echter kun je onder inboedel eigenlijk alle bezittingen verstaan, die in je woning zijn en niet vastzitten. 

Telefoon kapot. Dekt mijn inboedelverzekering de schade?

Een ongeluk schuilt in een klein hoekje. Het is dus goed mogelijk dat je je telefoon laat vallen of onbedoeld kapot maakt. Wordt deze schade dan gedekt door de inboedelverzekering? Bij de allrisk inboedelverzekering wordt dergelijke schade aan je telefoon wel gedekt. Deze uitgebreidere versie van de dekking biedt alleen dekking voor schade aan je telefoon door onder andere brand, storm, lekkages of diefstal in je huis. 

Ik ben benieuwd naar de hoogte van mijn premie. Waar kan ik dat vinden?

Als je benieuwd bent naar de hoogte van je premie voor de inboedelverzekering, kun je gebruikmaken van vergelijkingssites voor inboedelverzekeringen. Je kunt dan gebruik maken van vergelijkingstools, waarbij je je eigen gegevens invult en een premie weergegeven wordt aan de hand van de ingevulde gegevens. Als je gebruik maakt van een onafhankelijke vergelijkingssite kun je diverse inboedelverzekeringen vergelijken met elkaar, zodat je een goede overweging kunt maken. Gemiddeld gezien betaal je voor een inboedelverzekering in goedkope regio’s tussen de 13 euro en 30 euro op maandelijkse basis. 

Heeft het afsluiten van een inboedelverzekering nut?

Een verzekering voor inboedel is voor veel mensen niet iets waar ze in eerste instantie aan denken. Echter kan het hebben van een inboedelverzekering wel aan te raden zijn. Veel mensen zijn zich er namelijk niet bewust van de hoge waarde aan spullen, die zij in huis hebben. De bedragen kunnen wel oplopen tot tienduizenden euro’s. Als er wat gebeurt met deze spullen door onder andere brand, lekkage of diefstal in je woning, kunnen de kosten van schade enorm oplopen. Om jezelf in te dekken tegen deze hoge financiële kosten, kun je het beste een inboedelverzekering afsluiten. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button