Interieur

Houtkachel kopen? Hier moet u op letten

De houtkachel is een echte sfeermaker in uw huis. De specifieke geur en het geluid van brandend hout zijn niet weg te denken wanneer u eenmaal gewend bent aan een houtkachel.

Een houtkachel is voordelig, efficiënt, lekker warm en erg gezellig in uw woning. Twijfelt u nog over de aanschaf van een houtkachel? Of weet u nog niet precies welke houtkachel er bij u en uw woning past? In dit artikel vertellen wij u waar u op moet letten bij de aanschaf van een houtkachel.

Houtkachels zijn er in allerlei varianten

Er zijn verschillende soorten houtkachels op de markt. Het kan daarom best wel eens lastig zijn om een keuze te maken. Het is dan ook goed om voor uzelf op een rijtje te hebben waar de houtkachel aan moet voldoen.

Welk materiaal vindt u bijvoorbeeld mooi? Gaat u voor gietijzer, natuursteen, plaatstaal of toch voor Speksteen? Elk materiaal heeft zijn karakteristieke kenmerken en kleuren. Twijfelt u over een bepaalde kleur of over het materiaal? Ga dan eens goed na wat er het best bij uw interieur past.

Verdiep u in de typen houtkachels

Naast het materiaal en de kleur van een houtkachel, zijn er ook verschillende typen. Denk hierbij aan het model, het vuurzicht en de aansluiting.

Soorten houtkachels

Verschillende modellen die wij aanbieden zijn een inbouw houtkachel, een hangende houtkachel en een vrijstaande houtkachel. Belangrijk hierbij is om te kijken wat er het best bij uw woning past. Een hangende of een inbouw houtkachel neemt bijvoorbeeld minder ruimte in dan een vrijstaande houtkachel.

Het vuurzicht van de houtkachel

Ook het vuurzicht is een belangrijk aspect van een houtkachel. Het vuurzicht van een houtkachel geeft aan vanaf welke kant het vuur in de kachel te zien is. Dit kan verschillen van één gezichtsveld tot vier gezichtsvelden. Bij vier gezichtsvelden kan er rondom de kachel, vanuit alle perspectieven naar het vuur gekeken worden.

Wij bieden frontzicht houtkachels, hoekzicht houtkachels, doorkijk houtkachels, houtkachels met een driezijdig vuurzicht en roomdivider houtkachels aan. Ook hier is het belangrijk om rekening te houden met de indeling van uw woning. Niet elke houtkachel past bij of in uw woning.

De aansluiting van de houtkachel

Een houtkachel kan op twee manieren aangesloten worden. Hiervoor wordt er een achteraansluiting of een bovenaansluiting gebruikt. De aansluiting van een houtkachel komt uit in het rookkanaal. Het rookkanaal kan netjes worden weggewerkt in de muur of het kan onderdeel worden van uw interieur. Het ligt er maar net aan wat uw voorkeur heeft.

Bij de aansluiting van een nieuwe houtkachel, kan er gekozen worden voor de aanleg van een nieuw rookkanaal. Heeft uw woning een oud rookkanaal? Dan kan ook deze opnieuw gebruikt worden. Wel moet het kanaal dan voldoen aan de huidige eisen.

Waarvoor wilt u de houtkachel gebruiken?

Ga na waarvoor u de houtkachel van Marziano wil gaan gebruiken. Wilt u hem af en toe aanzetten? Is hij alleen voor de gezelligheid? Of is het een alternatief voor de centrale verwarming? Wanneer u dat weet, kunt u gericht opzoek naar de geschikte houtkachel.

Wilt u meer informatie over houtkachels? Dat kan. Wij geven u graag vrijblijvend advies op maat. Wij zijn zowel telefonisch als online bereikbaar.

Gerelateerde artikelen

Back to top button