Klussen

Tips voor het gebruik van een aanhanger

Het vervoeren van veel spullen kan een grote klus zijn, om het voor jezelf makkelijk te maken kun je gebruik maken van een aanhanger. In deze blog lees je een aantal tips voor het gebruik van een aanhanger. 

Koppelen van de aanhanger aan je auto

Bij het koppelen van een aanhanger aan je auto wil je natuurlijk niet dat er iets beschadigt. Het is daarom belangrijk dat je weet op welke manier je de aanhanger moet koppelen. Om te beginnen zet je je auto zo recht mogelijk voor de aanhanger. Bevestig hierna de koppeling op de juiste manier aan de trekhaak. Laat de kop van de aanhanger hiervoor rustig over de trekhaak zakken. Druk hierna de hendel naar beneden zodat het goed vastklikt. Vergrendel de koppeling met een pen zodat de aanhanger stevig blijft zitten. Bij het rijden met een aanhanger belangrijk dat de lichten van de aanhanger overeenkomen met die van de auto en goed werken, sluit hiervoor de tussenkabel aan. 

Het verdelen van de lading

Tijdens het vervoeren van je spullen mogen je spullen niet gaan glijden. Hierdoor kan je aanhanger gaan slingeren. Begin bij het inladen met de grootste en zwaarste spullen, deze plaats je wanneer mogelijk boven de as van de aanhangwagen. Zorg ook voor een gelijke belasting van de linker- en rechterkant. Om ervoor te zorgen dat de lading zo min mogelijk schuift tijdens het remmen, begin je met het plaatsen van de spullen voorin de aanhangwagen. Om de controle over je auto en aanhanger te behouden tijdens het rijden is de manier waarop je je spullen inlaadt erg belangrijk. 

De lading vastzetten

Na het verdelen van de lading is het belangrijk om dit vast te zetten. Als je je spullen vastzet zorg je ervoor dat deze niet gaan glijden tijdens het rijden. Dit kun je doen doormiddel van spanbanden of een aanhangernet. Als je je lading niet vast kan zetten met spanbanden, is een aanhangernet verplicht.

Het beschermen van de lading

Op het moment dat je spullen gaat vervoeren met een aanhanger wil je natuurlijk dat alles zo compleet mogelijk aankomt. Hiervoor kun je zorgen door het gebruiken van een aanhangernet. Als je nog geen net hebt kun je deze gemakkelijk aanschaffen bij Nettenshop. Als je niet zeker bent over de maat ga dan voor een net die groter is dan de aanhanger zelf. Zo kun je lading die boven de aanhanger uitsteekt ook veilig vervoeren. Kijk bij het aanschaffen van een aanhanger net ook naar de soort spullen die je wilt vervoeren. Een net met grote mazen is handig voor het vervoer van grote spullen zoals een bank of kast. Voor het vervoeren van fijn materiaal zoals zand, word een fijnmazig net aangeraden. 

Met deze tips ga jij voortaan veilig de weg op met je aanhanger en komen al je spullen goed aan op bestemming. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button