Overig

Raambekleding ophangen: Tips & Tricks

Het mooie van raambekleding is wel dat je het echt allemaal prima zelf kunt monteren. Toegegeven, dat is voor het ene product wel een stuk eenvoudiger dan voor een ander product. Voor jaloezieën en zeker ook voor de aluminium jaloezieën van jaloezieënexpert.nl geldt dat dus ook. We geven je hier enkele tips om deze raambekleding zo goed mogelijk op te hangen.

Op verschillende manieren monteren

Het bevestigen van raamdecoratie in het algemeen kun je op verschillende manieren doen. Je kunt raamdecoratie tegen het kozijn schroeven. Dit is een geschikte methode voor houten kozijnen. Voor kunststof kozijnen wordt dit afgeraden. Dat heeft vooral te maken dat de boorgaatjes in aluminium niet kunnen worden hersteld. Je kunt ook kiezen voor het in de dag monteren van houten jaloezieën op maat. Je monteert dan tegen de bovendorpel van het raamkozijn, tussen de twee muren. Een derde optie is op de dag monteren. Je monteert tegen de muur, voor de kozijnen. De jaloezieën rusten dan tegen de muur en niet tegen het raam.

Gebruik een waterpas

Belangrijke tip is om gebruik te maken van een waterpas. Bij de jaloezieën krijg je vaak een aantal haken geleverd. Het is verstandig een haak te plaatsen om vervolgens de positie van de andere haak met behulp van een waterpas te bepalen. Dit gaat gemakkelijker dan afmeten langs het kozijn. Dit om de simpele reden dat het kozijn ook niet altijd waterpas is.

Maak de boven- en onderdorpel op maat

Maak ook de boven- en de onderdorpel op maat. Sterker nog; begin met deze handeling. Zaag aan beide zijkanten een even groot deel af. Doe je dat namelijk niet, dan ziet het geheel er als sprake is van verschoven ladderkoorden nogal slordig uit. Belangrijk is zeker ook om te zorgen voor goed materiaal en bij voorkeur een goede jaloezieën tang of een lamellenknipper. Er zijn mensen die nog steeds een zaag of zelfs een keukenschaar gebruiken. Het resultaat is dan echter vaak slordig.

Goed stuk gereedschap

Gebruik je een zaag dan is de kans erg groot dat je scheef gaat en ook dan doe je de mooie jaloezieën ernstig tekort. Investeer daarom in een goed stuk gereedschap. Die investering wordt beloond en levert een perfect eindresultaat op. Kies je voor raamdecoratie in de vorm van jaloezieën, dan verdient dat perfecte montage. Een goede tip is om iemand te vragen die dit kan, als je al op voorhand weet dat jouw montagekunsten niet de beste zijn.

Gerelateerde artikelen

Back to top button