Overig

Past jouw zorgverzekering nog wel bij jou?

Je zou het misschien niet zeggen, maar slechts 7% van alle Nederlanders stapt jaarlijk over van zorgverzekering. Toch kan het zeker lonen om over te stappen. Check daarom alvast of jouw huidige verzekering nog wel bij jou past. Dan weet je in de overstapperiode precies of jouw huidige zorgverzekering bij jouw behoeften en wensen past en of je moet overstappen of niet. In dit artikel bespreken we vier tips hoe je dit kunt checken.

Check je budget

De duurste polis hoeft niet altijd de beste voor jou te zijn. Check daarom wat je maandelijks wilt en kunt uitgeven aan een polis en of jouw huidige polis voldoende dekking biedt voor de zaken die voor jou belangrijk zijn. De basisverzekering biedt landelijk dezelfde dekking, de prijzen van de basisverzekering kunnen echter verschillen. Er kan wel verschil zitten in het medicijnbeleid en afspraken die gemaakt zijn met zorgaanbieders. Ga daarom bij een verzekeringsvergelijker na wat de beste prijs is voor de zorg die je nodig hebt. Je kunt bij een site als Vergelijkdezorgverzekeringen.nl ook de prijsverschillen tussen een basisverzekering en een aanvullende zorgverzekering vergelijken.

Neem je basis of aanvullend? 

Zoals gezegd is een basisverzekering eigenlijk overal vrijwel hetzelfde, op de prijs na. Een basisverzekering dekt bijvoorbeeld bezoek en behandeling bij je huisarts, zorg in een ziekenhuis, spoedeisende zorg en psychologische zorg. Met een aanvullende verzekering ben je beter verzekerd voor andere soorten aanvullende zorg, zoals een bril of extra fysiotherapie die niet in het basispakket zit. 

Sluit je een verzekering voor het hele gezin af of voor iedereen een aparte polis?

Om even terug te komen op de kosten; veel mensen denken dat het voordeliger is om het hele gezin onder één verzekering te verzekeren, omdat dit goedkoper zou zijn. Vaak is dit echter niet het geval. Gaat het om alleen jou en je partner, dan is apart van elkaar verzekeren vaak de voordeligste optie. Heb je kinderen die jonger zijn dan 18 jaar? Dan kunnen ze sowieso meeverzekerd worden en hoeven ze geen premie of eigen risico te betalen. Meeverzekerde kinderen hebben recht op dezelfde dekkingen als die in de aanvullende polis van hun ouder zitten. Dit is dus belangrijk om over na te denken, want het kan je op jaarbasis veel geld schelen.

Kijk of jouw zorgaanbieder nog wel bij jou past

Kijk of de service van de zorgverlener nog bij jou past. Sommige aanbieders hebben bijvoorbeeld geen telefoonnummer, maar zijn alleen online te bereiken via chat of mail. Ben jij een tech-savy millenial die is opgegroeid met internet, dan zal dit ongetwijfeld geen probleem opleveren. Ben jij echter iemand die het wel prettig vind om een menselijke stem aan de andere kant van de lijn te horen, wanneer je belt met een klantenservice? Dan kan dit ook een bepalende factor zijn als het gaat om de keuze in zorgaanbieders.

Gerelateerde artikelen

Back to top button