Overig

Minimaliseer je kosten, optimaliseer je genot

De vakanties worden steeds duurder, en wat je uitgeeft op vakantie ook. De een geeft inflatie de schuld en de ander wijt het aan de concurrerende markten. Je eraan ergeren kun je altijd blijven doen, maar het is makkelijker om er omheen te werken. Een eigen vakantiestekje zou dan ideaal zijn. Misschien denk je dat dit onbereikbaar voor je is, maar niets is minder waar! Er zijn twee goede alternatieven voor het kopen van een grote vakantievilla, in een klein tentje zitten of elk jaar een smak met geld uitgeven aan een all-inclusive resort. 

Stacaravan

Een stacaravan is de ideale optie als je iets krapper zit in je budget, maar toch graag je eigen plekje wilt. Je kunt er al een krijgen vanaf een paar duizend euro. Een plekje huren waar de caravan kan staan is vaak niet duur en je kunt hem zelfs nog verhuren! Er staan genoeg stacaravans te koop, zodat er voor iedereen met andere eisen wel wat te vinden valt. Daarnaast is een groot voordeel van een stacaravan dat je hem kunt verplaatsen. Bij de één gaat het makkelijker dan bij de ander, maar in essentie kun je ze allemaal een andere plek geven wanneer je wilt. Of je dit nu doet door hem achter je auto te hangen wanneer je een trekhaak tot je beschikking hebt (en dit met de desbetreffende stacaravan kan natuurlijk) of dat je een bedrijf inhuurt die dit doet. Het kan vaak tegen een redelijk schappelijke prijs en dan zit je heerlijk de ene zomer aan zee in Zuid-Frankrijk en in de winter trek je richting Spanje voor een ideaal vakantiegevoel. 

Chalet

Heb je iets meer te besteden en wil je voor wat meer ruimte gaan is een chalet geschikter. Nog steeds goed te betalen, eveneens te verhuren en meer ruimte en luxe. Een chalet kopen kun je tweedehands doen, maar als je alles écht naar je eigen hand wilt zetten doe je er verstandig aan om een nieuwe chalet aan te schaffen. De optielijsten zijn eindeloos. Wil je een extra kamer? De badkamer luxe en modern afgewerkt? Een airco? Niet is te gek en je kunt in alle gemakken voorzien zijn. Daarnaast zijn moderne chalets ook van zeer hoge kwaliteit. Zoek een goede en betrouwbare verkoper of bouwer, neem een kijkje in de showrooms en ga in gesprek met een specialist. Zij kunnen je vaak van alles vertellen over wat mogelijk is, hoe dit uitpakt en welke materialen er gebruikt gaan worden.

Op zoek naar interessante en inspirerende artikelen? Bekijk lifeandyou eens!

Gerelateerde artikelen

Back to top button