InterieurOverig

Een vaste airco in huis

Een airco in huis, het kan wonderen doen tijdens een warme en zwoele zomer. Niet meer de hele nacht liggen puffen en zweten maar genieten van de lekkere koele en frisse lucht die de airco binnenbrengt. Wanneer je overweegt een airco te kopen, is het belangrijk om te weten dat er verschillende soorten zijn. Zo heb je een vaste airco, maar evengoed een mobiele airco. Beide soorten bieden voor- en nadelen.

Hoe werkt een vaste airco?

Van een warme ruimte een koude ruimte maken, het lijkt wel magisch hoe zoiets kan. Een vaste airco doet het en het is nog niet eens zo moeilijk om te begrijpen. Een vaste airco heeft een binnenunit en een buitenunit. De warme lucht in de ruimte wordt niet omgezet in koude lucht, maar de warmte wordt gewoon uit de lucht onttrokken en via de buitenunit naar buiten geleid. De warmte zal door de koelbuizen van de airco trekken en gaan verdampen. Tegelijk blaast de ventilator in de binnenunit de gekoelde lucht in de ruimte. Hierdoor geniet jij ’s nachts van een heerlijke frisse en koele lucht tijdens het slapen.

Mobiele split airco

Naast een vaste airco in huis, kan je ook kiezen voor een mobiele split airco. Wat is nu het verschil met een gewone mobiele airco en met een vaste airco horen we je denken. Wel, een mobiele split airco heeft zowel een binnenunit als een buitenunit en dit maakt dat je bij dit systeem niet hoeft te werken met een afvoerslang. Dit is bij een gewone mobiele airco wel het geval. Bij dit systeem staat een unit buiten en die zal de warme lucht uit de ruimte afvoeren en omzetten in koude lucht. De ander unit staat binnen en zal de gekoelde lucht in de ruimte brengen.

Welke optie kiezen?

Als je op BlueSolid gaat kijken om een airco te kopen, kan het moeilijk kiezen zijn voor welke soort je nu gaat. Bij een mobiele airco heb je het voordeel dat deze te verplaatsen is en vaak minder geluid produceert dan een mobiele airco met afvoerslang. Een vaste airco in huis is natuurlijk een heel stuk duurder dan een mobiele airco en kan je ook niet verplaatsen. Vaak heeft de keuze te maken met het budget en of je hem vaak gaat gebruiken of niet. Moet je niet op een euro letten, koop dan een vaste airco op BlueSolid die je altijd kan gebruiken en dus niet hoeft te verplaatsen. Ben je beperkter in budget en wil je hem maar af en toe gebruiken, koop dan mobiele (split) airco!

Gerelateerde artikelen

Back to top button