Overig

5 Tips voor een goed thuiskantoor!

Nu thuiswerken de norm is, wordt een echt prettig thuiskantoor steeds belangrijker. Thuiswerken is niet aan de keukentafel je laptop open slaan. Het is zaak om thuis een omgeving te creëren die je productief maakt en die je tijdelijk afschermt van de rest van de activiteiten in huis. Uiteraard is een en ander afhankelijk van de ruimte die je hebt. We geven je hier alvast vijf tips om een goed thuiskantoor te realiseren.

Creëer een eigen plek

Zoals gesteld is werken aan de keukentafel in de drukste ruimte van je woning geen optie. Om goed te werken creëer je een geheel eigen plek. Het liefst is dit een ruimte met voldoende daglicht. De ruimte hoeft niet beslist groot te zijn. Als je een tafel of bureau en een goede bureaustoel kwijt kunt ben je al een eind op weg. Wel moet je proberen de ruimte zo in te richten dat jij je vanaf het moment dat je binnenstapt in een werkomgeving waant.

Haal het maximale uit de ruimte

Zoals gesteld hoef je niet per se een enorme ruimte tot je beschikking te hebben. Heb je een kleine ruimte probeer dan wel om de ruimte maximaal te gebruiken. Stapel bijvoorbeeld zoveel mogelijk elektrische apparatuur, koop als je ruimte hebt een goede archiefkast en maak plankjes aan de muur om boeken te plaatsen. Je kunt ook een eigen ruimte creëren door te werken met een kamerscherm.

Aandacht voor ergonomie

Bij de aankoop van meubels voor het thuiskantoor dien je aandacht te besteden aan de ergonomie. Zorg dat je meubels hebt die in hoogte verstelbaar zijn waardoor je steeds de juiste zithouding aanneemt. Met name de bureaustoel is belangrijk. Wil je helemaal ergonomisch werken, kies dan voor een elektrisch zit sta bureau en wissel zittend werk af met een staande werkpositie.

Verwen je zelf

Wat betreft de kantoorartikelen zorg je dat je gewoon alles wat noodzakelijk is in huis hebt. Je mag jezelf echter best een beetje verwennen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een ultrawide monitor? Dan heb je een monitor van 34 inch ofwel 86,1 centimeter. Deze monitor beschikt over onder meer IPS en 1MS blur reduction. Deze monitoren zijn toch al aan een scherpe opmars bezig.

Doe de deur op slot

Zorg dat je de ruimte af kunt sluiten en schroom niet de deur op slot te doen. Geef aan wanneer je wel beschikbaar bent voor andere zaken. Door dit te doen, blijf je meer de focus op je werk houden en weet je zeker dat je niet steeds gestoord wordt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button