Klussen

Waar moet je op letten als je een nieuw deurslot installeert?

Het kan zijn dat jij jouw slot moet vervangen omdat deze kapot is. Of je wilt gewoon graag een nieuw deurslot. Er komt meer bij kijken dan de meeste mensen verwachten. Het brengt ook nog eens kosten met zich mee. Zorg er wel te allen tijde voor dat je jouw eigen veiligheid voorop zet. Je wil namelijk je waardevolle spullen achter slot en grendel kunnen zetten wanneer je afwezig bent. Er zijn een aantal aspecten waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een deurslot. Ben jij benieuwd waar je op moet letten? Lees dan verder of neem een kijkje op deur-cilindersloten.nl

Bekijk het keurmerk

Een keurmerk is niet altijd belangrijk wanneer jij je slot gaat vervangen. Op het moment dat het vervangende slot vergrendeld is, is dit wel belangrijk. Het feit dat er geen sleutel voor nodig is, houdt niet in dat het slot onmogelijk te verwijderen is. Tenzij het gaat om een slot met een hoog keurmerk. Een slot met een laag keurmerk kan zelfs door jezelf weg gehaald worden. Daarom kun je bij het aanschaffen van een nieuw slot het beste gaan voor een erkend model.

Doe het zelf of raadpleeg een specialist

Het plaatsen van sloten kun je in principe zelf doen en is niet erg moeilijk. Mocht je er zelf helemaal geen verstand van hebben, is het raadzaam om een slotenmaker te raadplegen. Deze slotenmaker is gespecialiseerd in het vak en doet dit waarschijnlijk dagelijks/ het is voor hem dagelijkse kost. Op deze manier is het minder foutgevoelig. Met een simpele handleiding kun je het uiteraard ook zelf, maar je bent er niet zeker van dat het goed gaat. Een goed slot, ook met een hoog keurmerk, kan na slecht monteren makkelijk geopend worden. En dit is niet wat je wilt na het monteren van een nieuw slot.

Schaf gereedschap aan

Ga je het slot toch zelf monteren? Zorg en dan in ieder geval voor dat je al het nodige gereedschap tot je beschikking hebt. Denk dan aan een steekbeitel, boormachine, winkelhaak, houtboren en nog veel meer. Als volgt is het belangrijk om de draairichting van het slot te bepalen voordat je begint. Bepaal daarna op welke plaats het slot geplaatst gaat worden. Maak hiervoor gebruik van een winkelhaak en een potlood. Zo kun je het boorgat precies uittekenen. Zorg er als volgt voor dat je het gat kan uitboren. Op deze manier kun je gemakkelijk je slot monteren.

Gerelateerde artikelen

Back to top button