Interieur

Hoe richt je je slaapkamer in met steigerhouten meubelen?

Je hebt vast al eens van steigerhout gehoord: meubelen van steigerhout zijn al tijden helemaal in de mode, niet alleen voor buiten in de tuin, maar ook binnen in je woonkamer. Je kunt er van alles van maken, van steigerhouten bureaus tot tafels, kasten, bedden en TV-meubelen. Wist je dat je er ook je slaapkamer mee in kunt richten? In dit artikel geven we je wat inspiratie voor het aankleden van jouw slaapkamer met deze bijzondere, opvallende houtsoort. Lees dus snel verder, en maak je slaapkamer weer helemaal mooi met steigerhout!

Een duurzame houtsoort

Steigerhout krijg je niet zomaar. Het is eigenlijk vurenhout, dat een bepaalde behandeling moet ondergaan om de naam steigerhout te mogen dragen. Zoals de naam al verklapt, heeft steigerhout dienstgedaan op de bouwsteigers. Daar gebruikten schilders en bouwvakkers hem om werk op hoogte uit te kunnen voeren. Door jaren met weer en wind op de steigers te hebben doorgebracht, heeft het hout een bijzondere, grijzige kleur gekregen. Is het niet meer geschikt voor het werk op de steigers, dan wordt het naar een meubelmaker zoals VanLonden gebracht. Daardoor krijgt het een tweede leven in jouw slaapkamer, en dus ook nog eens hartstikke duurzaam.

Een bed van steigerhout

Je kunt van steigerhout bijvoorbeeld ook slaapkamermeubelen maken. Denk aan steigerhouten kinderbedden voor de kinderslaapkamer: ze bestaan in allerlei vormen en maten, van hoogslapers tot huisjesbedden. Ook in de volwassen slaapkamer komen de meubelen mooi tot hun recht. Denk bijvoorbeeld aan een tweepersoons bed met een mooi, robuust hoofdbord van steigerhout. Combineer zo’n mooi bed bijvoorbeeld met een steigerhouten kast om je kleding in op te bergen. Daarmee schep je een natuurlijke, rustgevende sfeer in je slaapkamer, waardoor je er heerlijk tot rust zult kunnen komen.

Geen trend, maar trendvast

Steigerhout is geen trend, maar is juist trendvast. Dat komt doordat natuurlijke materiaalsoorten eigenlijk nooit uit de mode zullen gaan. Zo ben je met een inrichting met steigerhout dan ook voor een lange tijd klaar. Je kunt steigerhout laten afwerken op de manier die jij wilt, bijvoorbeeld met een grey wash of juist een white wash. Zo kun je je meubelen helemaal naar eigen wens maken. Door een meubelmaker kun je je meubelen zelfs helemaal op maat laten maken! Perfect wanneer jij een uniek idee hebt voor een slaapkamermeubel, of specifieke afmetingen nodig hebt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button