Klussen

Vijf tools die je in huis moet hebben

Een handige klusser zorgt ervoor altijd voldoende gereedschap op voorraad te hebben. Natuurlijk zijn er gereedschappen en machines die je nauwelijks nodig zult hebben, in dat geval is lenen of huren wellicht een goede optie. Maar voor veel zaken geldt toch wel dat je ze regelmatig nodig zult hebben. Vooral wanneer je besluit om meer klussen zelf te gaan doen, is een goede uitrusting essentieel. Het is aan te bevelen om hierbij voor kwaliteit te kiezen, zodat je op de eerste plaats veilig kunt werken en bovendien jarenlang plezier van je aankopen kunt hebben. Dit zijn de vijf meest essentiële tools om in huis te hebben.

  1. Bezuinig niet op boren

Een boormachine van goede kwaliteit is een absolute must voor de echter klusser. Bezuinig nooit op boren, want daarmee werk je jezelf en het eindresultaat flink tegen. Je vindt bij Gereedschapcentrum een uitgebreide collectie boor- en schroefmachines. Draadloos werken is tegenwoordig de standaard. Let onder meer op de kracht van de accu en schaf voor intensief klussen een reserveaccu aan, zodat het werk nooit hoeft stil te liggen bij een lege accu.

  1. Een vlakschuurmachine levert veel tijdwinst op

Houtwerk schuren met de hand? Dat is verleden tijd, want met een vlakschuurmachine gaat het vele malen sneller. Met Festool gereedschap weet je jezelf als klant bovendien verzekerd van een uitstekende reparatie- en garantieservice, terwijl dit gereedschap juist gebouwd is op veeleisendheid. De vlakschuurmachine zal bij menig klus in en om het huis van pas komen en bespaart je veel tijd.

  1. Altijd voldoende schroevendraaiers

Schroevendraaiers zijn echt onmisbaar in elke gereedschapskoffer. Ook hier geldt dat kwaliteit telt, want een slechte schroevendraaier levert slecht resultaat. Je loopt dan het risico op verwondingen en de schroeven kunnen erdoor kapot gaan. Zorg dat je schroevendraaiers in alle mogelijke maten beschikbaar hebt, zodat je altijd het juiste exemplaar kunt pakken dat precies past.

  1. Diverse zagen maken het makkelijk

Hoewel de decoupeerzaag inmiddels wat aan populariteit heeft ingeleverd, is het nog altijd een heel handig stuk gereedschap om in huis te hebben. Maar ook diverse handzagen, zowel voor hout als metaal, komen altijd van pas.

  1. Een hamer mag niet ontbreken

Natuurlijk zijn er nog veel meer essentiële basisgereedschappen, maar als we er dan eentje moeten kiezen als laatste in dit rijtje, moet dat wel haast de hamer zijn. Kies bij voorkeur voor een klauwhamer.

Gerelateerde artikelen

Back to top button