Klussen

Isoleren kun je leren

Het is natuurlijk super fijn als je huis goed geïsoleerd is. Dit zorgt er namelijk voor dat je minder warmte verliest en dat je huis minder tocht op koude dagen. Het is namelijk super zonde voor je energierekening als je je huis verwarmt en al deze warmte steeds weggaat waardoor je je huis nog meer moet verwarmen. Daarnaast is het ook heel erg slecht voor het milieu om zoveel energie op te wekken voor niks. Om deze redenen is het goed om je huis te isoleren. Ben je benieuwd wat nog meer voordelen zijn van je huis isoleren en wat je het beste zou kunnen isoleren? Lees dan snel verder.

Voordelen 

Een bekend voordeel is dat woningisolatie natuurlijk de energiekosten verminderd, door een spouwmuur isolatie en een geïsoleerde vloer kan dit zelfs leiden tot 33% lagere energiekosten. Door dat je minder CO2 uitstoot is het ook beter voor het milieu om je huis te isoleren. Hierbij nog wat andere voordelen die misschien niet zo voor de hand liggen:

  • Je huis wordt een prettigere omgeving omdat de temperatuur in huis meer constant is. 
  • Door de isolatie is het huis minder vochtig, wat minder tocht, condens of zelfs schimmel betekent
  • Wanneer een huis goed geïsoleerd is, zorgt dit ervoor dat er minder geluid van buiten het huis binnen kan dringen. Wat voor minder geluidsoverlast zorgt!
  • De waarde van het huis wordt hoger wanneer het huis goed geïsoleerd is.
  • Soms kan je subsidies krijgen voor het isoleren van je huis
  • Doordat je geld bespaard om de energiekosten (en met een subsidie) verdien je de investering van de isolatie zo weer terug!

Vloer isoleren

Veel mensen denken bij isolatie aan de muren goed isoleren of ervoor zorgen dat er bij de raamkozijnen geen kiertje meer zit. Het is echter ook goed om de vloer te isoleren, omdat zo ook allerlei warmte kan ontsnappen. Bij een betonvloer isolatie is het ook nog eens fijn dat de van nature koude aanvoelende vloer minder koud wordt door de isolatie. Het is bij de betonvloer isoleren wel goed om rekening te houden met of er een kruipruimte aanwezig is onder het huis. Wanneer dit het geval is zorgt het namelijk voor meer kou en optrekkend vocht en moet er daarom vanaf de onderkant geïsoleerd worden. Mocht er geen kruipruimte zijn, is het goed om vanaf de onderkant te isoleren.

Tip: laat iemand je gehele huis controleren wat je allemaal zou moeten isoleren. Want door de helft te isoleren heeft dit al wel een beetje effect, maar nog niet het gewenste effect. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button