Klussen

Dubbelglas plaatsen in bestaande kozijnen

Wil je jouw huis goed laten isoleren? Dan is het goed om te beginnen met het vervangen van het glas. Dubbel glas zorgt voor zeer goede isolatie in de woning. Dit glas bestaat uit twee glasplaten met een isolerende laag ertussen. Hierdoor blijft de warmte in huis en gaat het niet door de ramen naar buiten. Het is soms mogelijk om dubbel glas in bestaande kozijnen te plaatsen. Hiermee bespaar je veel kosten. Ben je benieuwd waar je rekening mee moet houden? Lees dan verder en kom erachter! 

Staat van de kozijnen

Als je het glas wilt vervangen is het belangrijk om eerst de staat van de kozijnen te laten checken. Het is van belang dat deze in goede staat zijn, om nieuw glas te laten plaatsen. Als er houtrot in het kozijn zit is dit meestal te herstellen. Is het kozijn geheel verouderd? Laat het dan tegelijk met het glas vervangen. Het is natuurlijk zonde om nieuw glas te laten plaatsen en een jaar daarna het kozijn noodgedwongen alsnog te vervangen. 

De juiste afmetingen 

Dubbelglas is een stuk dikker dan enkel glas. Om deze reden is het belangrijk om de goed de afmetingen van het huidige kozijn te nemen. Als deze afmetingen niet geschikt zijn voor het nieuwe dubbelglas, is het mogelijk om de sponning te verbreden en sterkere scharnieren te plaatsen. Ook is het belangrijk om rekening te houden met het gewicht van het glas. Als er al dubbelglas in het kozijn zat, is het geen probleem. Zit er nu enkel glas in en wil je graag dubbelglas laten plaatsen? Houd dan rekening met het gewicht van de dubbele glasplaten. 

Voorzetramen 

Soms is het niet mogelijk om dubbel glas in het bestaande kozijn te plaatsen. Als het kozijn niet breed genoeg is, kun je ervoor kiezen om een voorzetraam te laten plaatsen. Dit is een extra glasplaat die aan de voor- of achterkant van het raam geplaatst wordt. Op deze manier heb je dubbelglas en bespaar je de kosten van een nieuw kozijn. Het is belangrijk om rekening te houden met de isolatiewaarde van een voorzetraam. De isolatiewaarde is namelijk niet zo hoog als bij dubbelglas in een nieuw kozijn. 

Laat je adviseren

Wil je jouw huis beter isoleren door middel van dubbelglas? Neem dan een kijkje op de website van GlasGigant.nl. Zij hebben een groot assortiment aan dubbel glas. Heb je vragen? Neem dan contact op en laat je adviseren.

Gerelateerde artikelen

Back to top button