Klussen

Een lasermachine slim gebruiken

Gebruik je je lasermachine wel zo optimaal mogelijk? Een paar extra tips zijn nooit weg. Wie weet haal je daarna nóg meer uit je laser! Of ben je benieuwd naar wat een lasermachine mogelijk maakt? Hier een paar handigheidjes:

Leg een voorraadje aan

Personaliseren wordt alsmaar populairder. Met een lasermachine kan dat natuurlijk in een handomdraai. Alleen is het niet altijd even efficiënt om een hele opdracht opnieuw te uploaden om een zelfde soort item vaker te graveren. Dat kan beter! Leg bijvoorbeeld op een rustig moment een voorraadje aan van een veel verkocht dienblad met een gegraveerde basisprint. Komt er nu een bestelling, dan hoef je bijvoorbeeld alleen nog maar je voorbereide dienblad in je machine te leggen en er de specifieke naam of tekst op te graveren. Die kleine handeling neemt veel minder tijd in beslag dan het graveren van de complete opdracht. En dat kan je dagelijkse workflow in drukkere tijden aanzienlijk verbeteren.

Graveer batches

Je productietijd verkorten… dat zou mooi zijn! Heb je een reeks van dezelfde producten te graveren met hetzelfde design? Graveer dan batches in plaats van ze stuk voor stuk te laseren. Het werkgebied van je lasermachine bepaalt natuurlijk hoeveel stuks je in één opdracht kunt graveren. Vergroot in je ontwerpsoftware de paginagrootte tot de afmetingen van je werktafel. Dan kun je het hele vlak opvullen met je item en alles in één batch lasergraveren. Als je daarbij een mal gebruikt, wordt dat nog makkelijker. In één opdracht een veelvoud aan producten klaar. Slim, toch?

Hoe kun jij handiger werken met een lasersnijder?

Heb je een specifieke opdracht die je misschien handiger kunt aanpakken? Of overweeg je een lasermachine aan te schaffen en vraag je je af welk verschil die slimme tool kan maken binnen jouw branche? Neem dan contact op met BRM Lasers om te ontdekken wat mogelijk is.

Gerelateerde artikelen

Back to top button