Overig

3 heerlijke drankjes om je warm te houden deze winter

Als de temperaturen dalen en de dagen korter worden, kan het soms moeilijk zijn om de motivatie op te brengen om het huis te verlaten. Maar dat het buiten koud is, betekent niet dat je de hele winter een winterslaap moet houden! Er zijn genoeg leuke winteractiviteiten om van te genieten, zoals schaatsen, sleeën en een sneeuwpop bouwen. En wat past goed bij al die activiteiten? Een lekker, warm drankje, natuurlijk! Hier zijn drie verfrissende koude drankjes om je te helpen het beste uit de winter te halen.

Warme chocolademelk

Niets zegt meer winter dan een dampende mok warme chocolademelk. Deze klassieke drank voor koud weer is perfect om aan te nippen bij de open haard of om te delen met vrienden na een dagje in de sneeuw. Bovendien is het gemakkelijk om thuis je eigen warme choco mix te maken met slechts een paar eenvoudige ingrediënten. Alles wat je nodig hebt is wat ongezoet cacaopoeder, suiker, zout en melk. Meng gewoon alles door elkaar en bewaar het in een luchtdichte bak tot je klaar bent om het te gebruiken. Als je het dan koud hebt, voeg je gewoon wat heet water (of melk) toe en geniet!

Kruidenthee

Als je op zoek bent naar iets lichters dan warme chocolademelk, dan is pepermuntthee of iets dergelijks een prima keuze. Een kruidenthee is niet alleen verfrissend, maar zit ook vol antioxidanten die je immuunsysteem kunnen helpen versterken. En omdat pepermunt en andere kruiden bekend staat om kalmerende eigenschappen, kan het drinken van een kopje kruidenthee voor het slapen gaan je helpen te ontspannen en een goede nachtrust te krijgen. Om zelf zo’n theetje te maken, voeg je een paar verse muntblaadjes, of andere kruiden, toe aan kokend water en laat je die 5 minuten trekken. Voeg dan honing of suiker naar smaak toe en geniet!

Koffie Milkshake

Wie zegt dat koffie heet moet zijn? Als je toe bent aan een shot cafeïne, maar geen zin hebt in iets warms, probeer dan eens een koffiemilkshake te maken! Combineer een kop goede, sterk gezette koffie met 1 kop ijs en 1/2 kop melk in een blender en meng tot een glad geheel. Giet dan in glazen en maak het af met slagroom en geraspte chocolade voor een extra speciale traktatie. Dit heerlijke drankje is perfect voor je zoete trek en tegelijkertijd je dagelijkse dosis cafeïne binnen te krijgen.

Welk drankje kies jij?

Je hoeft je deze winter niet door het koude weer te laten weerhouden! Met deze drie heerlijke koude drankjes kun je genieten van al je favoriete winterse activiteiten zonder dat je je koud hoeft te voelen. Voor de drankjes uit dit artikel of zelfs nog andere opties kun je het beste kijken bij Koffiehenk, de specialist op het gebied van warme versnaperingen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button