KlussenOverig

Dakkapel kosten

De plaatsing van een dakkapel is een goede investering voor jouw woning. Je wint er op de zolder niet alleen meer licht mee, de ruimte oogt ook nog eens veel groter. Dat komt jouw wooncomfort ten goede. Overweeg je een dakkapel te plaatsen op jouw woning? Dan is het goed om van tevoren een goed overzicht van de kosten in kaart te brengen. Wij helpen je alvast een eindje op weg met inzicht in de kosten van verschillende soorten dakkapellen. Daarnaast geven we je tips voor de financiering van een dakkapel wanneer je zelf over onvoldoende geld blijkt te beschikken. Een verbouwing financieren ligt voor iedereen binnen handbereik. Zo wordt een dakkapel met ieder budget beschikbaar!

Kosten dakkapel plaatsen

De kosten van een dakkapel bestaan uit een kostendeel voor het materiaal en een deel voor de plaatsing. De prijs is daarmee niet alleen afhankelijk van de vakman die je kiest, maar ook van het materiaal waar de dakkapel van gemaakt is. Je kunt kiezen tussen drie verschillende soorten materiaal: hout, polyester of kunststof. Vervolgens is er ook een verschil tussen kant-en-klare dakkapellen en dakkapellen die op een traditionele wijze worden geplaatst. Kies je voor een zogenaamde prefab dakkapel, dan ben je het goedkoopst uit. Bij een standaardmaat van 150 bij 250 cm ben je dan tussen de €3.000 en €4.250 kwijt. Een houten dakkapel is daarbij de goedkoopste optie, een polyester dakkapel de duurste. Kies je voor een plaatsing op de traditionele wijze, dan betaal je al snel €4.000 tot €5.000 euro.

Wijkt de dakkapel die jij wilt plaatsen af van de standaard maat van 150 bij 250 cm? Het komt steeds vaker voor dat mensen kiezen voor een bredere dakkapel op het dak. Natuurlijk zijn aan een bredere dakkapel ook extra kosten verbonden. Kortweg kun je voor elke extra meter in de breedte een bedrag van €750 bij bovengenoemde richtprijzen optellen. Een extra brede dakkapel zorgt natuurlijk wel voor nog meer licht en een optisch grotere zolder. Dat is ideaal wanneer je een extra slaapkamer wilt creëren of de zolder wilt verbouwen tot thuiswerkplek.

Kosten vervangen dakkapel

De kosten voor het vervangen van een dakkapel zijn vergelijkbaar met het plaatsen van een nieuwe dakkapel. Het kostendeel van de plaatsing zal echter iets lager zijn, aangezien het dak al is voorbereid op de plaatsing van de nieuwe dakkapel. Dit verandert natuurlijk wanneer je kiest voor een dakkapel met een ander formaat dan de oude dakkapel. In dat geval zullen er ook werkzaamheden aan het dak uitgevoerd moeten worden om de nieuwe dakkapel te kunnen plaatsen. De kosten voor het vervangen van een dakkapel zullen dan ook al snel tussen de €3.000 en €4.000 liggen. De exacte kosten zijn wederom afhankelijk van de maat van de nieuwe dakkapel, het materiaal en de wijze waarop deze geplaatst wordt.

Kunststof dakkapel prijzen

Veel mensen kiezen voor een kunststof dakkapel omdat deze relatief goedkoop is en beter geïsoleerd is dan een houten variant. Uiteindelijk bespaar je met deze kosten dus ook op de energierekening waardoor de investering zich vanzelf terugbetaalt. De prijs van een kunststof dakkapel ligt rond de €3.750. Hoewel dat goedkoper is dan de plaatsing van een polyester dakkapel, blijkt het voor veel mensen een flinke som geld te zijn. Gelukkig zijn er diverse manieren om op de prijs van een dakkapel te besparen. Zo is het altijd belangrijk om de prijzen van diverse aanbieders met elkaar te vergelijken. Op die manier weet je zeker dat je nooit meer betaalt dan nodig is. Het vergelijken van verschillende offertes kan je honderden euro’s op je verbouwing besparen!

Een andere manier om te besparen is door zelf mee te werken aan de verbouwing. Je hoeft hier niet altijd zelf handig voor te zijn, al is dat natuurlijk wel mooi meegenomen. Er is altijd extra mankracht wenselijk voor de klussen die vooral kracht vereisen, zoals het opruimen van de werkplaats of het naar boven brengen van materiaal. Overleg het altijd van tevoren met de specialist, niet iedereen staat het toe dat de bewoner meehelpt of brengt hiervoor geen kosten in mindering.

Kosten dakkapel financieren

Daarnaast zijn er diverse manieren om een verbouwing zoals het plaatsen van een dakkapel te financieren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een persoonlijke lening waarbij je in één keer een groot bedrag leent om de dakkapel te laten plaatsen. Je weet dan precies hoeveel je maandelijks aan deze lening kwijt bent en wanneer je de lening volledig hebt afgelost. Vind je het fijn om een groter bedrag te lenen zodat je ook op andere moment extra geld tot je beschikking hebt? Dan kan een doorlopend krediet een goede keuze zijn om jouw verbouwing te financieren. Natuurlijk wil je verstandig geld lenen en een goede keuze maken. Goedkoop geld lenen kan door verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button